Federer elődöntős és Nadal is gratulálhatott neki

2011.03.19
By

Rafael Nadal, Juan Martín del Potro és Novak Djokovics után Roger Federer is bejutott az Indian Wellsben zajló tenisztorna elődöntőjébe. A svájci klasszis honfitársa, Stanislas Wawrinka ellen győzött két szettben. Párosban viszont már egymás oldalán küzdöttek, és az elődöntőben legyőzték a spanyol Marc López, Rafael Nadal duót. A hölgyeknél egyesben Bartoli–Wozniacki finálét rendeznek.

540
Roger Federer két szettben diadalmaskodott (Fotó: Action Images)

Kilencedik meccsére készült egymással a két jó barát, Roger Federer és Stanislas Wawrinka, a statisztika előbbi sikerét ígérte, hiszen hétszer is nyert, míg Wawrinka az egyetlen győzelmét még 2009-ben érte el.

Federer kezdett jobban, brékelni is tudott 1:0 után, köszönhetően Wawrinka kettős hibájának. A korábbi világelső innentől kezdve hozta az adogatásait, és ennek köszönhetően 6:3-ra meg is nyerte az első szettet.

A bázeli klasszis a második szettben is egyszer, 2:2 után tudta elvenni ellenfele adogatását, így megnyerte a negyeddöntőt. Federer a legjobb négy között Novak Djokovics ellen lép pályára. Az már korábban eldönt hogy a másik ágon a spanyol Rafael Nadal az argentin Juan Martín del Potróval találkozik az elődöntőben.

A férfi párosok elődöntőjében Federer Wawrinka oldalán két szettben nyert a spanyol Marc López, Rafael Nadal duó ellen. A svájciakra a döntőben a Dolgopolov, Malisse ukrán, belga kettős vár.

A hölgyeknél egyesben az elődöntőben a francia Marian Bartoli két szettben megverte a belga Yanina Wickmayert. A két versenyző harmadszor találkozott egymással, és Wickmayer harmadszor is veszített. A másik ágon az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniackinak nem okozott gondot az orosz Marija Sarapova legyőzése.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *