Novak Djokovics fociban is ász

2011.03.19
By

Indian Wells — Jót tett a futball Novak Djokovicsnak (23). A világranglistán harmadik szerb teniszező több társával kikapcsolódásként focizik a szabadidejében.

Szerinte ennek is köszönheti, hogy mentálisan és fizikálisan egyaránt fitt, és menetel a 3,645 millió dollár (712,64 millió forint) összdíjazású, amerikai keménypályás férfi mestertornán. Csütörtökön honfitársát, Viktor Troickit (25) „intézte el” 6:0, 6:1-re, és jutott a nyolc közé.

A világranglistán harmadik szerb teniszező több társával kikapcsolódásként focizik a szabadidejében.

– A futball a tenisz mellett a világ legjobb sportja, gyerekkoromban egy ideig én is arról álmodoztam, hogy nagy játékos leszek, de aztán minden másképp alakult. Persze ha tehetem, mindig szívesen focizom. A stadion mögött ott van az a nagy füves terület, amelyen csupán néhányan futkároztak, s mi arra gondoltunk, miért ne használjuk ki? – magyarázta a hobbimeccseken való részvételét a Szerbia csapatát tavaly Davis kupa-győzelemre vezető sztár. – Nem féltem, hogy megsérülök, ám annyit kiabáltam futballozás közben, hogy a végén már beszélni is alig tudtam.

Djokovics fantasztikusan teniszezik az utóbbi időben, tegnap már zsinórban 15. diadalának örülhetett.
– Én csak a minél jobb játékra figyelek, s arra, hogy győzzek a meccseimen  – magyarázta.

Forrás: Blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *