Szabálytalan volt a tavalyi tisztújítás a Magyar Tenisz Szövetségben

2011.03.19
By

A Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) tavaly március 27-én tartott közgyűlésén hozott valamennyi – elnököt és tisztségviselőit is megválasztó – határozatát.

Amint arról Ruttner György ügyvéd, a felperes képviselője pénteken az MTI-t tájékoztatta, a Hatvani Tenisz Club által az MTSZ ellen indított perben a Fővárosi Bíróság – a felperesi állásponttal egyetértve – megállapította, hogy a szavazások szabálytalanul és az alapszabállyal ellentétesen zajlottak le. A határozatok meghozatalában ugyanis arra illetéktelen személyek vettek részt.

A márciusi közgyűlésen Nagy Tünde 78–64-re nyerte a szavazást az elnöki posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok Nagy Tünde ezzel meghatározó olimpiai sportágban az első női szövetségi elnök lett Magyarországon.

A Hatvani Tenisz Club októberben indított pert a közgyűlés miatt. Nagy Tünde novemberben rendkívüli, teljes tisztújítást kezdeményezett, mivel „az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett”. Az idén januári tisztújításon Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselőt választották a szövetség elnökének, Nagy Tünde alelnök lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *