Magyarok a nagyvilágban

2011.03.17
By

Öröm és bánat is érte a magyra teniszezőkért szorítókat a múlt héten, hiszen Szávay Ági végre megkezdte a 2011-es szezont, az Indian Wells-i WTA versenyen ment is egy kört, Arn Gréta és Czink Melinda azonban sérülés miatt feladni kényszerült a meccsét.

Gréta az Indian Wells-i verseny első körében az első szett végén érzett nyilaló fájdalmat a térdében, ami miatt nem tudta folytatni a játékot, míg Melindának a lovaglóizmával akadtak gondjai.

A balkezes magyar játékos a clearwateri 25.000-es versenyen felkvalizta magát, majd az első körben nyerésre állt a 2. kiemelt Foretz ellen. “A második szett elején kezdtem érezni, hogy a korábban sérült lovaglóizmom kezd bemerevedni. A öt négynél a meccsért szerváltam, és már mozogni sem bírtam. Ha tovább játszottam volna, és elszakad, újabb két hónapot kellene kihagynom“- mondta Melinda.

Eközben az antalyai 10.000-es versenyen Lukács Vanda és Bulgakova Vaszilisza is felkvalizta magát, utóbbi pedig a főtáblán is tudott nyerni egy meccset, ahogy Jani Réka is.

Babos Timi a mexikói 25.000 dolláros versenyen szerepelt és a 2. kiemelt Floris első fordulóbeli legyőzése után a 16 között három szettben kikapott a francia Mladenovictól, párosban azonban az ausztrál Kontával tornagyőzelmet ünnepelhetett, ezzel pedig parádés, 18-as győzelmi sorozata van már párosban.

Férfi játékosaink közül Lukács Dénesnek nem sikerült a feljutás a texasi 15.000-es verseny főtáblájára, Varga Róbert pedig a tiptoni 10.000-es torna első körében kapott ki.

A korosztályos játékosok felemás hetet produkáltak, a (Babos Timin kívül) legmagasabban jegyzett lány játékosunk, Müller Réka (136.) második dél-afrikai versenyén sem tudott meccset nyerni, ezúttal a hazai pályán szereplő Kiro búcsúztatta 63 76-tal. “Réka az első játszmában sokat hibázott, a második játszmára viszont
felszívta magát és átvette a vezetést 5-2-ig eljutott,5-3 nál a szettért adogatott, továbbra is jól játszott de sajnos a befejező ütésekből még mindig sokat rontott, így a Dél-Afrikai lány vissza tudott jönni és rövidítésben 10-8ra megnyerte a második játszmát és ez által a mérkőzést!
“- írta György Tamás, Réka kísérője.

A legelőkelőbb helyen jegyzett fiú játékosunk, Barta Ödi (278.) Svédországban próbált szerencsét, de a második körben kikapott, Totka Naomi pedig az első fordulóban búcsúzott a Costa Rica-i ITF tornán, párosban viszont elődöntős volt.


Totka Naomi

Hosszú, makacs sérülése után az idei második versenyén indult Naomi. A 3-as kategoriás Costa Rica-i verseny első körében a venezuelai Ana Gabriela Gerbasival játszott. A lányt ismerte, nagyon veszélyes, és biztos játékot játszik. Elég jól szervál, és tiszta lappal, pörgetés nélkül lövöldözi laposan vissza a labdákat. Hosszú, 3 óra 15 perces, háromszettes játék után, sajnos Naomi kikapott. Igazábol a meccset, a hosszú labdamenetek végén Naomi ki nem kényszerített hibái dontotték el. A meccs úgy nézett ki, hogy Naomi jó szervája után támadott, a venezuelai pedig végig védekezett, és mindent visszaadott. A tipikus dél-amerikai játékot játszotta. Naomi az edzői utasítast végig szem előtt tartva abszolút, támadó játékot játszott, kettőshiba nélkül, és nagyon kevés második szervával vesztett egy olyan lány ellen, aki a caracasi 10 000 $-os versenyen 2 kört tudott menni a főtablan.

Párosban Wendy Qi-Wen Zhanggal két nagyon húzós meccs után az elődöntőben kikaptak az Elbaba /USA/- Laurente /USA/, kesőbbi győztes első kiemelttől. “- írta Naomi édesanyja.

U16-osaink a csehországi Milovicébe utaztak Hornok Miklós vezetésével, Jónás Dóri pedig az elődöntőig jutott, ahogy a Koleszár/Mároki duó is. Bővebb beszámolót lent olvashatnak Hornok Miklós tollából…érdemes elolvasni.

A Párizs közelében megrendezett 1-es kategóriás U14-es versenyen is volt egy elődöntő, méghozzá az eddig Franciaország-fóbiában szenvedő Békefi Biankától. Bianka eddigi francia fellépései mind kudarcba fulladtak, most azonban 8. kiemeltként a brit Njose, a francia Remy, a román Ghitescu és az 1. kiemelt cseh Zovincova legyőzésével bejutott a négy közé, ahol a későbbi győztes görög Grammatikopouloutól kapott ki döntő szettben.


Békefi Bianka

Ugyanitt Stollár Fanny az első, Valkusz Máté pedig a második körben búcsúzott.

Forrás: Mtsztenisz.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *