Czink a Jakimova elleni meccsen sem veszített szettet

2011.06.24
By

Czink Melinda a harmadik fordulóba jutott a wimbledoni tenisztorna női egyes versenyében, miután két játszmában legyőzte a fehérorosz Anasztaszija Jakimovát.

A 10. helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur legyőzése után egy papíron könnyebb feladat várt Czink Melindára, aki az Anasztaszija Jakimova elleni győzelemmel próbált tovább menetelni női egyesben Wimbledonban.
FEDERER TOVÁBBMENT
Roger Fedeernek nem okozott gondot a francia Adrian Mannarino legyőzése. Az egykori világelső svájci három szettben, könnyedén diadalmaskodott. Ezt a mérkőzést a centerpályán játszották, így amikor a többi, még zajló összecsapást holnapra halasztották, a két játékos még püfölte a labdát. Federer 6:2, 6:3, 6:2-es sikert aratott.

A mérkőzés első szakasza kiegyenlített küzdelmet hozott, 2:2 után pedig nagyon izgalmasan alakult a következő játék. Jakimova többször is hozhatta volna saját adogatójátékát, de végül a magyar teniszezőnek sikerült megbrékelnie riválisát. Ezután azonban nem tudta végigvinni brékelőnyét, a fehérorosz 5:5-re egyenlített.

A sérülése miatt a világranglista 262. helyére visszacsúszó Czink azonban ismét átvette az irányítást, s miután hozta saját adogatójátékát, 6:5-nél, a legjobbkor ismét elnyerte ellenfele adogatójátékát – behúzva ezzel az első szettet.

Czink a második játszmát is jól kezdte, de 1:0-nál elkezdett esni az eső, hosszabb időre állt a játék. A szünet után pedig a magyar teniszező ismét elnyerte ellenfele adogatójátékát, de egyből utána „visszaadta” azt ellenfelének. Hogy aztán Czink megint megnyerjen két játékot egymás után a világranglistán századik fehérorosz ellen.

„Úgy érzem, a szervám és a tenyeresem is sokat javult a felkészülésnek köszönhetően” – mondta még a torna előtt a magyar lány. A javulás pedig újabb győzelmet ért. Merthogy Czink a folytatásban már nem hibázott, a második szettben 6:3-ra győzve behúzta a Jakimova elleni mérkőzést.

Czink a következő fordulóban az Elena Baltacha–Peng Su-aj összecsapás győztesével találkozik. Utóbbi két teniszező egymás elleni mérkőzését holnap rendezik, a magyarnak tehát több ideje marad a pihenésre. Talán ez is számít majd…

 

 

 

 

 

 

Forrás: NSO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *