Czink Melinda legyőzte Samantha Stosurt Wilmbledonban

2011.06.22
By

Czink Melinda 6:3, 6:4-re győzött a 10. helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában.

A világranglista 10. helyezettje, egyben a női mezőny egyik legjobb adogatója várt Czink Melindára – aki sérülése miatt a 262. helyre csúszott vissza a rangsorban –, az első játék azonban a magyar lány remek szerváiról és ütéseiről szólt. Két ásszal és két nyerő ütéssel nyitott, majd azzal a lendülettel egyből el is vette Stosur adogatójátékát, nem sokkal később pedig már 3:0-ra vezetett.

Czink nagyszerű kezdése láthatóan elbizonytalanította az ausztrált, aki ezután ugyan belerázódott a játékba, esélye sem volt ledolgozni a hátrányát, 6:3-mal Melindáé lett a nyitó szett.

A folytatás a mi szempontunkból hasonlóan álomszerűen alakult, Czink ezúttal 4:0-ra húzott el, a tavalyi Roland Garros döntőse tehát nagyon közel került a korai búcsúhoz. Nem adta azonban könnyen a bőrét, feljött 4:3-ra, ám szerencsére kiegyenlíteni nem tudott.

Czink megőrizte hidegvérét, 6:4-re megnyerte ezt a szettet is, így 67 percnyi játék után fogadhatta a világranglista-10. gratulációját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: NSO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *