Tóth Tamás személyében egy új bajnokot avattunk a hétvégén

2019.03.06
By

Ezen a hétvégén szűkebb létszámú, mondhatni kicsit családias volt a verseny. Mindössze 4 csoportban játszott a megjelent 15 játékos, akiknek így viszont sokkal több játékra volt lehetőségük még kiesés után is… :) Ugye mindennek van előnye és hátránya?? :D Szóval nézzük azért az eseményeket. Az első csoportot Hesz Rudolf nyerte 3 győzelemmel veretlenül és Katona Károly végzett a 2. helyen, mely ezúttal biztos továbbjutást jelentett a főtáblára, nem kellett számolgatni.. A következő csoportban Victor Vasiliev végzett az első helyen, miután mindhárom meccsét megnyerte, igaz a Király Zsolt ellenit csak éppen hogy.. :) Nagyon szoros, izgalmas meccsen végül 7/6-ra tudott nyerni Victor. Viszont kisebb meglepetésre Zsolt nagyon simán 6/0-ra kikapott Olajos Györgytől, aki így szintén továbbjutott 2 győzelemmel. A harmadik csoport élén meggyőző játékkal egy új nevező végzett Tóth Tamás személyében. Itt a második helyen továbbjutó Janda Miklós lett 2 győzelemmel. Az utolsó csoport csak 3 fős volt, és az utolsó meccs a versenyszervező és Szőke István között nem is került lejátszásra. Innen így csak Szőke István jutott tovább, aki viszont a csoportmeccsén nagyon megszenvedett a továbbjutásért, hiszen csak tie-breakben tudta legyőzni Megyeri Attilát.

A főtábla első meccsén Szőke István 6/2-re nyert Janda Antal ellen, a második meccsen pedig Katona Károly győzte le 6/1-re Oberding Vilmost. A harmadik meccs  Hesz Rudolf 6/1-es győzelmét hozta Olajos György ellen, míg az utolsó meccsen Tóth Tamás nyert 6/0-ra Victor Vasiliev ellen.

Az első elődöntőben Szőke István és Katona Károly játszott nagyon szoros, izgalmas, jó meccset, melyet végül ha kicsivel is, de István tudott megnyerni tie-breakben. A második elődöntő pedig Tóth Tamás 6/1-es meggyőző győzelmével ért véget Hesz Rudolf ellen.

A döntőre talán kissé el is fáradt Szőke István ellen is győzni tudott 6/2-re a verseny sorozatunk legújabb játékosa Tóth Tamás, aki így egyből az első versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott! :) Gratulálunk!!

53832792_413257505885181_7068151211429462016_n