Kiss Zsolt lett a szombati győztes

2019.02.28
By

Nem is tudom mikor volt ilyen utoljára, hogy a ranglista első 9 helyezettje is eljöjjön egy versenyre. Most viszont igen, szóval szuper erős mezőny volt.. :) 6 csoportban küzdött a 24 játékos. Az első csoportban Dorozsmai Gábor lett az első, miután Kovács Andrással nagy meccset játszott és végül 7/5-re nyert. Viszont András az egyik legjobb csoport másodikként szintén továbbjutott. A második csoportban Szántó D. András először játszott egy nagyon szoros, ki-ki meccset Szőke István ellen, melyet 7/5-re nyert meg. Ezután viszont két 6/0-s meccse következett, melyből meglepetésre az egyik a Thurzó Pál elleni volt. Így ő lett a továbbjutó. A következő csoportban Dmitry Zarutskiy veretlenül nyerte a csoportot. Éles János ugyan 6/1-re kikapott Dmitry-től, de a másik két meccsén mindösszesen 1 game-t veszített, így ő is jó game aránnyal végzett és másodikként továbbjutott a legjobb 8 közé. A negyedik csoport győztese Ifj. Tóth János lett három győzelemmel. A következő csoportban Kiss Zsolt végzett az élen veretlenül, mindössze 2 game-t veszítve. Az utolsó csoportból Csizy Dezső lett a győztes, miután Bodó Pétert is legyőzte 6/2-re.

A negyeddöntők első meccsén Éles János nyert 6/3-ra Dorozsmai Gábor ellen, míg a második meccsen Dmitry határozott győzelmet ért el Csizy Dezső ellen, miután 6/1-re győzött. A harmadik negyeddöntőben  Kiss Zsolt nyert 6/3-ra Ifj. Tóth János ellen, míg az utolsó negyeddöntő meccsen pedig Szántó D. András nyert sima 6/0-ra Kovács András ellen.

Az első elődöntő visszavágó volt a csoportmeccsnek Éles János és Dmitry Zarutskiy között.. Ez már sokkal jobb és szorosabb meccs volt a játék tekintetében, de az eredmény mégis ugyanaz lett, most is 6/1-re tudott nyerni Dmitry. A másik elődöntőben pedig Kiss Zsolt mutatta meg erejét, hiszen az utóbbi 3 meccsen még csak game-t sem veszítő Szántó D. Andrást győzte le 6/2-re és jutott a döntőbe ezen a héten is.

A döntő aztán szuper játékot hozott!! :) Magas színvonalú játék folyt.. Az elődöntőket még végig néző játékosok, úgy gondolván mentek haza, hogy sima győzelem lesz Dmitry-nek Kiss Zsolt ellen.. De az élet aztán mást hozott! Kiss Zsolt egyszer csak elhúzott 4/0-ra.. Innen kezdett visszakapaszkodni a meccsbe Dmitry, aki egészen 4/3-ig fel is tudott még jönni.. :) Aztán jött megint Zsolt, aki nagyon akart bizonyítani és nyerni ezen a napon. És nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, iszonyatosat küzdve végül megnyerte a meccset 6/3-ra és ezáltal a versenyt is újra! Gratulálunk hozzá!! :) És természetesen a további helyezetteknek is… :)

52657753_390681071491654_7037298687520800768_n