Dmitry Zarutskiy lett az Ausztrál Open Grand Slam versenyünk győztese

2019.01.31
By

Legutóbbi versenyünk, a Grand Slam 5-szörös ranglista pontokért az Ausztrál Open árnyékában került megrendezésre. Ezúttal 6 csoportban 25-en kezdték meg versenyt. Az első csoportban Dorozsmai Gábor lett az első veretlenül, három győzelemmel. Szorongatták-szorongatták az ellenfelek, de nem igazán tudtak rajta fogást találni. A legszorosabb meccse 6/4 lett Pásztor Tibor ellen. A következő csoportban izgalmas meccsek voltak nagyon. Osváth Péter először Friedman Péter ellen vezetett 5/3-ra és kapott ki 7/5-re, majd Dmitry Zarutskiy ellen is vezetett 5/2-re és itt is 7/5-re kapott ki meccslabdák után. Dmitry viszont veretlenül jutott tovább a legjobb 8 közé. A harmadik csoport sok 6/1-es meccset hozott.. Bodó Péter és Kovács András is 2-2 sima győztes meccs után voltak, mielőtt összecsaptak volna az első helyért. Ezen  meccsen Péter valahogy nem találta András játékának  ellenszerét, aki nagyon összeszedetten és koncentráltan játszott ellene és így 6/1-re meg is nyerte a meccset és ezzel a csoportot is. A következő csoportot Kiss Zsolt nyerte 3 győzelemmel, veretlenül, miután Éles Jánost is legyőzte 6/3-ra. Viszont János így is továbbjutott az egyik legjobb másodikként, +9 game-aránnyal. Az ötödik csoportban hármas körbeverés alakult ki Katona Károly, Bacsó Miklós és ifj. Tóth János között, méghozzá szinte  mindenben egyformán alakult az eredmény. Így végül tie-breakben döntötték el a helyezéseket, miután ifj. Tóth János jutott tovább az első helyen és mellette Bacsó Miklós is továbbjutott másodikként +7-es game-aránnyal. Az utolsó csoportban kissé szerencsétlenül alakultak a dolgok Benedek Viktorral.. Az első meccs előtti bemelegítésnél sajnos meghúzódott kicsit, így fel kellett adnia a versenyt. :( Jobbulást! Így maradtak 4-en csak ebben a  csoportban is, melyet Fehér Csaba nyert meg veretlenül, három győzelemmel.

Az első negyeddöntőben Dorozsmai Gábor 6/1-re legyőzte Bacsó Miklóst. A másodikban nagy küzdelem folyt ifj. Tóth János és Kovács  András között, melyet végül János nyert meg 6/3-ra. A következő meccs szintén szintén 6/3 lett, Fehér Csaba győzte le az utóbbi idők sokszoros győztesét, Kiss Zsoltot. Jó kis meccs volt! :) Csabának nagyon bejöttek az ütései, Zsolt most nem tudott mit kezdeni vele. Az utolsó negyeddöntő is 6/3-al végződött, ezt Dmitry Zarutskiy nyerte Éles János ellen.

Az elődöntők első meccsén Dorozsmai Gábor nyert 6/2-re a már hullafáradt ifj. Tóth János ellen. Az eredmény nem tükrözi, de szoros, sokat futós meccs volt.. :) Gábor se maradt túl fitt a döntőre. A másik elődöntő kicsit meglepetésre elég simára sikeredett, Fehér Csaba a negyeddöntős szuper formáját már nem tudta átmenteni az elődöntőre és Dmitry Zarutskiy 6/0-ra legyőzte őt.

És akkor jött a döntő.. Nagyon szuper meccset láthattunk Dmitry Zarutskiy és Dorozsmai Gábor között! :) 2/1, 3/2 majd 4/2-re is vezetett már Dmitry.. De Gábor nem adta magát, visszajött 4/3-ra, majd újra 5/3-ra elment Dmitry. De szuper labdamenetek után Gábor újra visszajött, sőt kiegyenlített 5/5-re! Nagyon izgalmas meccs volt.. de innen Dmitry már nem hagyta magát és végül 7/5-re megnyerte a meccset és ezzel a Grand Slam döntőt is! Jutalma ezúttal egy teniszcipő lett. :) Gratulálunk!!!

50728543_314009445893841_4556302020008476672_n