Farkas Balázs a hétvégi győztes

2019.01.17
By

A héten is erős, jó létszámú verseny jött létre, négyszeres pontokért lehetett küzdeni. 28-an 4 csoportban játszottak a résztvevők. Az első csoportban Thurzó Pál lett a győztes veretlenül, miután kicsit szorosabb meccsen Jin Hansukot is legyőzte 6/4-re. A második csoport Dorozsmai Gábor elsőségét hozta 3 győzelemmel. A következő csoportban Bodó Péter végzett az élen. Két-két győzelme volt Péternek és Madacsay Máténak is.. Az ő meccsük döntötte el a továbbjutás kérdését. Eddig Péter sose tudott nyerni Máté ellen, most viszont sikerült, 6/4-re tudott nyerni, így ő jutott tovább. A negyedik csoport hozott szorosabb, izgalmas meccseket. Először is Kovács András és Lanstiák Attila játszott egy szorosabbat, végül 6/4-re nyert Attila. Majd András és Titeica Dániel küzdött egy óriásit egymással.. Csak tie-brekben (8/6) tudott nyerni András. A csoportot Lanstiák Attila nyerte veretlenül. Az ötödik csoport Victor Vasiliev győzelmével ért véget, miután mindhárom meccsét megnyerte. A következő csoport élén Kiss Zsolt végzett, veretlenül mindössze 1 game-t veszítve! Az utolsó csoportot Farkas Balázs nyerte szintén veretlenül, 1 game-t veszítve. Egy csoport második jutott még tovább az elsők mellett, ezúttal Gütler Emanuel személyében.

A negyeddöntők első meccse nagy küzdelmet hozott, jó kis meccset hozott.. A ranglista vezető Thurzó Pál 7/6-ra győzte le végül Madacsay Mátét. A második meccs, elég hosszú játékot hozott Bodó Péter és Lanstiák Attila között.. melyet Attila nyert meg 6/4-re. A harmadik meccs simára sikeredett, miután Farkas Balázs 6/0-ra győzött Victor Vasiliev ellen. Az utolsó meccsen pedig Kiss Zsolt nyert 6/2-re Dorozsmai Gábor ellen.

Az első elődöntőben Thurzó Pál 6/2-re nyert Lanstiák Attila ellen, míg a második meccs óriási játékot hozott. Itt Farkas Balázs 4/1-re vezetett már, ahonnan Kiss Zsolt még 4/3-ig vissza tudott jönni, de végül 6/3-ra nyert Balázs. De nagyon nem volt könnyű dolga, Zsolt nehezen adta meg magát! Nagyon színvonalas meccset láthatott, aki nézte, döntőbe illő játék volt mindkét fél részéről! Gratulálunk hozzá.

Mivel nagyon sok szoros, hosszú meccs volt a nap folyamán, végül a két döntős úgy egyezett meg egymással, hogy csak egy szuper tie-breaket játszik egymással döntő gyanánt. Ezt végül Farkas Balázs nyerte meg 10/4-re Thurzó Pál ellen. Gratulálunk minden helyezettnek az eredményekhez!!! :)