Kiss Zsolt a szombati győztes

2018.12.13
By

A hét közepén még alig volt jelentkező, aztán pénteken és szombat délelőtt beindult az utolsó hullám és végül 7 csoport, 28 fő is összejött. :) Méghozzá egész erős kis mezőny. Az első csoportban máris történt egy kis meglepetés, hiszen a ranglista vezetőnk hosszú idő óta először kapott ki a csoportkörben.. Ugyanis Thurzó Pál nagyon kemény meccsen, szoros játékban 7/6-ra kikapott Konorót Pétertől, aki viszont a továbbjutástól visszalépett, így Pál mehetett tovább. A második csoportban Dorozsmai Gábor 2 nagyon sima meccs után, egy nagyon ki-ki meccset játszott Kovács Andrással, és végül tie-breakben tudott csak nyerni, így ő lett a csoportelső veretlenül. Viszont András olyan jó game-aránnyal (+10) végzett, hogy ő lett a legjobb csoport másodikkénti továbbjutó. Itt még megemlítendő egy meccs, amit Nagy Robi és Tüzes István játszott egymással. Ugyanis István már 5/1-re is vezetett, ahonnan Robi meg tudta fordítani a meccset és 7/5-re nyert. Gratula! :) A harmadik csoport Hajós Attila egyértelmű, mindössze 1 game-t veszített, győzelmével zárult. A következő csoportban szintén egyértelmű első helyezettünk lett Kiss Zsolt személyében, ő még csak game-t se veszített! :) Katona Károly például két szoros győzelem mellett, egy 6/0-ás vereséget szenvedett el Zsolt ellen. Az ötödik csoportban Lanstiák Attila lett az első három győzelemmel, veretlenül. A hatodik csoportban Benedek Viktor szintén egyértelmű győzelmet aratott, 1 game veszteséggel. Az utolsó csoport egy meccs lejátszásának hiányával ért véget, így itt Ötvös Zoltán lett a győztes 2 győzelemmel.

Az első negyeddöntő Thurzó Pál 6/4-es győzelmével ért véget Kovács András ellen, nagy küzdelem után. A második meccs is elég küzdelmes volt, Hajós Attila csak 7/5-re tudott nyerni Ötvös Zoltán ellen. A harmadik meccs könnyebb volt, Benedek Viktor 6/0-ra győzte le Lanstiák Attilát. Az utolsó negyeddöntő pedig Kiss Zsolt 6/3-as győzelmét hozta Dorozsmai Gábor ellen.

Az első elődöntőben Hajós Attila nem engedte döntőbe jutni a ranglista vezető Thurzó Pált, miután 6/2-ra győzött ellene. A másik meccs viszont rettentő szoros volt, és nagyon hosszú, kb. másfél órán keresztül játszották… Végül Kiss Zsolt csak 8/6-os tie-breakben tudta legyőzni Benedek Viktort.

A döntő Hajós Attila és Kiss Zsolt között lett volna.. Viszont a hosszúra nyúlt elődöntőnek köszönhetően Attila már nem kívánta lejátszani a meccset, így játék nélkül, de a napi teljesítményének megfelelően, abszolút megérdemelten Kiss Zsolt lett a nap győztese! Gratulálunk!!! :)

 

48207383_579407215827644_7896724413704306688_n