Dmitry Zarutskiy a hétvégi győztes

2018.11.29
By

Az elmúlt szombaton újra nagy létszámú volt a verseny, összesen 31-en játszottak 8 csoportban a négyszeres ranglista pontokért. Ráadásul Kecskemétről 5 fős különítmény jött. :) Az első csoportot Dmitry Zarutskiy nyerte veretlenül, három győzelemmel. De mindenképp megjegyzendő, hogy a Hajós Attila  elleni meccse nem így indult.. ugyanis Attila vezetett már 4/1-re ellene, amikor sikerült visszajönnie a meccsbe, sőt meg is fordította azt és 6/4-re nyerni tudott! Szép volt! :) A második csoportban Éles János lett az első, aki Pap Sanyival játszott egy igen szoros, küzdelmes meccset. János végig vezetett 1-2 game-el, majd Sanyi kiegyenlített 7/7, de onnan már nem tudta megfordítani a meccset és végül János nyert 9/7-re. A következő csoport Ötvös Zoltán győzelmét hozta veretlenül, egyértelmű meccsekkel. A negyedik csoportot Csizy Dezső nyerte szintén veretlenül. A következő csoport Joel Nino győzelmével ért véget, mindhárom meccsét megnyerte. A hatodik csoportot, ami 5 fős volt 3 lánnyal színesítve, Fehér Csaba nyerte veretlenül. Az utolsó csoport pedig Bodó Péter győzelmével zárult.

Az első negyeddöntőben Dmitry Zarutskiy folytatta a jó és eredményes játékát és 6/1-re győzte le Ötvös Zoltánt. A második negyeddöntő Csizy Dezső 6/2-es győzelmét hozta Bodó Péter ellen. A következő meccs már kicsit szorosabb és küzdelmesebb volt, Fehér Csaba 6/4-re tudta legyőzni Joel Ninot. Az utolsó negyeddöntőben az eredmény ellenére jó játékot, színvonalas meccset láthattunk, melyet Szentkirályi Csaba nyert 6/2-re Éles Jánossal szemben.

Az első elődöntőben Dmitry Zarutskiy mondhatni lenullázta Csizy Dezsőt, miután 6/0-ra tudott nyerni. Stabil, nagyon határozott jó játékot láthatunk tőle minden alkalommal. :) A másik elődöntő is nagyon izgalmas és jó meccset hozott. Nagyon jó labdameneteket szurkolhattunk végig, akiknek volt szerencsénk látni.. ezt a meccset Szentkirályi Csaba nyerte 6/3-ra a kicsit már talán fáradó Fehér Csaba ellen.

És akkor a döntő… :D Hát őszintén előtte Dmitry többször is említette, hogy Szentkirályi Csaba lesz a verseny győztese, úgy éreztem mintha kicsit tartana is tőle, miután legutóbbi meccsükön nyáron Csaba 6/2-re nyert. De Csabától is hallottam olyan megjegyzéseket, hogy mintha most már jobban játszana, mint akkor.. :) Kíváncsian vártam mit hoz majd a meccsük! Ha szimplán csak azt írom 6/0-ra nyert Dmitry Zarutskiy, akkor mindenki azt gondolja, na ez nagyon sima volt.. Egyik oldalról igen, de mégis nagyon jó játékot, színvonalas megoldásokat láthattunk a két jó játékos között! És most Dmitry volt a jobb, fáradtságot nem éreztem rajta, koncentrált volt és az első pár game után már magabiztos volt, elhitte, hogy meg lehet a meccs.. :) Csaba viszont kicsit elfáradt fejben a döntőre, ezt ő maga is bevallotta. Gratulálunk a győztesnek és a második helyezettnek is! Meg persze a dobogósoknak is… :) Szép volt!!

47202647_2206263969697759_8710768261307826176_n