Bodó Péter a hétvége és a szabadtéri szezon utolsó győztese

2018.10.17
By

Szinte rekordszámú volt a nevezés az utolsó szabadtéri versenyünkre, 9 csoportban 36-an játszottak a gyönyörű, szinte nyári időben.. :) Ráadásul még a mezőny se volt gyenge, így 4-szeres pontokért folyt a küzdelem újra. Az első csoportot veretlenül, három győzelemmel Ilyés Rita nyerte, mindössze 2 game-t veszítve. A következő csoportban Filip Krisztián végzett az élen, szintén veretlenül. A harmadik csoportot Victor Vasiliev nyerte 3 győzelemmel, miután Katona Károlyt is legyőzte 6/4-re. A negyedik csoportot Málnási Péter nyerte meg szintén veretlenül. A következő csoportban Benedek Viktor végzett az élen, meggyőző eredménnyel, három győzelemmel és 3 game-t veszítve.. A hatodik csoport élén Klimasevszky András végzett veretlenül, miután nagyon színvonalas meccseket játszott a Farkas Balázzsal és Hesz Rudolffal. A hetedik csoportban Herbst Kornél végzett az élen, miután talán meglepetésre Csizy Dezsőt is megverte egy szuper kis meccsen 7/6-ra.. Sajnos Dezsőt rendesen megviselte a meccs, miután még most tér vissza a sérülése után, a többi meccsét így feladni kényszerült. A következő csoportban Bodó Péter lett az első veretlenül, miután Dorozsmai Gábort is megverte 6/4-re. Az utolsó csoportban pedig az első Hajós Attila egyetlen game-t sem veszített! :)

Mivel kilenc csoport volt a 8-as, főtáblához szükség volt egy bejátszós meccsre is, melyet ezúttal Filip Krisztián és Málnási Péter játszott egymással. Ezt a szoros és változatos meccset pedig Péter nyerte meg 7/5-re. Ezután kezdődtek a negyeddöntők.. Ezeknek az első meccse fordulatos játékot hozott. Málnási Péter már 2/0-ra vezetett Ilyés Rita ellen, aki onnan tudott egyenlíteni, majd fej-fej mellett haladva szinte végig vezetett, de végül Péter tie-breakben tudott nyerni! A második meccsen Bodó Péter 6/4-re győzte le Victor Vasilievet, majd a harmadik meccs Benedek Viktor 6/2-es sikerét hozta Hajós Attila ellen. A negyedik meccsen pedig Klimasevszky András nyert 6/2-re Herbst Kornél ellen.

Az első elődöntőben Bodó Péter nyert 6/0-ra Málnási Péter ellen. A második elődöntőben pedig Klimasevszky András nyert Benedek Viktor ellen 6/2-re.

A versenyt Bodó Péter nyerte játék nélkül, miután a döntőt Klimasevszky András már nem játszotta le… Gratulálunk a győzelemhez!! :)

Szombaton már fedett pályán várjuk a játékosokat a Bikás park 4 és a Hauszmann 2 pályáján.