Thurzó Pál és Reich Emil a szombati győztes

2018.04.04
By

Hetek óta erős versenyünk van, ugyanis a ranglista elejéről mindig szép számmal jönnek a játékosok. Éppen ezért jól lehet gyűjtögetni a ranglista pontokat, most is 4x-es volt a szorzó! :) Az első csoportban Hunyadkürti Viktor és Joel Nino is 6/0 és 6/1-es győzelemmel állt az egymás elleni mérkőzésüket nem számítva. Az a meccs viszont óriási küzdelmet, változatos, szoros meccset hozott, melyen Viktor végül csak tie-breakben tudta legyőzni Joelt. Viszont Joelnek lett a legjobb game aránya, így biztos továbbjutóként várhatta a főtáblát másodikként is. A következő csoportban két-két győzelemmel végzett Pap Sanyi és Ötvös Zoltán is, de miután a kettejük meccsén Zoli nyert, ő lett a csoportelső. Viszont Pap Sanyi is továbbjutott másodikként. A harmadik csoportban Horváth Levente lett az első, veretlenül, Katona Károly pedig 2 győzelemmel a második. A következő csoportban Thurzó Pál hozta a megszokottat és veretlenül jutott tovább a csoportból. Itt a második Radó Péter lett. Az ötödik csoportban Reich Emil meggyőzően 3 győzelemmel, veretlenül lett csoportelső. Az utolsó csoportban Dmitry Zarutskiy 3 darab 6/1-es győzelemmel, simán lett csoportelső. Varga Boldizsár ezúttal 2 vereséggel nem jutott tovább a csoportból. Kovács András pedig egy vita után, 3. meccsét nem játszotta le sajnos.. :(

A főtábla első meccsén Reich Emil folytatta jó játékát és Horváth Leventét győzte le 6/2-re. A második meccsen Joel Nino nem bírt a rutinos Pap Sanyival, és Sanyi simán győzött ellene 6/1-re. A harmadik meccs is meggyőző győzelmet hozott Dmitry Zarutskiy számára, ugyanis 6/1-re nyert Hunyadkürti Viktor ellen. Az utolsó meccs pedig Thurzó Pál sikerét hozta, a kecskeméti barát, Ötvös Zoltán ellen győzött 6/2-re.

Az első elődöntőben Reich Emil győzött 6/3-ra Pap Sanyi ellen, míg a másikban Thurzó Pál 6/4-re győzte le Dmitry Zarutskiyt.

Sajnos, mindeközben elég kellemetlen közjáték is lejátszott a pályán, ami eddig nem igazán volt jellemző a versenysorozatunkra!!!! Személyeskedés, sértegetés és üvöltözés volt a pályán, kis híján verekedés… :( Ez nagyon szomorú és mivel ennek okozója O. S. volt, akinek ez az utóbbi pár alkalommal már harmadszorra sikerült, úgy tűnik azt kell mondania a versenyszervezőnek, több játékos megjegyzésére, hogy az elkövetkező versenyeken nem szívesen látjuk, mivel rontja a verseny szokásos hangulatát. Igazán sajnáljuk, hogy ilyennel kell élnünk..

Ezen közjáték után, a hangulat miatt a döntő is elmaradt sajnos, de így is gratulálunk a két győztesnek Thurzó Pálnak és Reich Emilnek, akik az egész nap folyamán egyenletes, jó játékot produkáltak!! :)