Hosszú idő után újra Damir Letica volt a hétvége győztese

2017.12.27
By

Karácsony előnapján viszonylag sokan érezték úgy, hogy versenyezni szeretnének.. Az erős mezőnyben 24-en játszottak 4x-es ranglista pontokért. Az első csoportban Varga Roland lett az első, míg Filip Krisztián legjobb csoport másodikként +9-el magabiztosan várta a főtábla meccseit. A második csoportban Király Zsolt lett az első 3 győzelemmel, veretlenül. A csoportban a legnehezebb meccs Hamar Ádám és Bartha László között volt. Laci már 5/2-re vezetett, miután nagyot küzdve Ádám kiegyenlített és végül meg is tudta nyerni a meccset. A következő csoportban Radnóti György megnyerte mindhárom meccsét és így ő is továbbjutott a főtáblára. A negyedik csoportban meglepetésre Pap Sanyi egyetlen meccset sem tudott nyerni… Az elsőn még nagyon szoros, kemény meccset játszott Osváth Péter ellen, de végül tie-breakben Péter nyert! Viszont elég erős csoportra sikeredett ez, és meglepetés eredmények is kialakultak 3-as körbeveréssel.. :) Osváth Péter viszonylag simán megverte Damir Leticát 6/2-re, viszont nagyon nagy küzdelemben 7/5-re alul maradt Marc Rylewski ellen. És itt jön a még nagyobb meglepetés, hogy Damir viszont 6/0-ra simán legyőzte Marc-ot és Pap Sanyit is. A körbeverésnél Damirnak és Péternek is +2 volt a game-aránya, de miután Péter nyert Damir ellen, ő lett a csoportelső és Damir csak másodikként mehetett tovább a legjobb 8 közé. Az ötödik csoportban Jin Hansuk meggyőzően, veretlenül lett első. Az utolsó csoportban Bodó Péter lett a győztes veretlenül, 3 győzelemmel.. Neki sem volt könnyű dolga, nehéz ellenfelei voltak. Pomázi Gáborral nagy meccset játszottak, szoros volt végig, majd 7/5-re tudott nyerni Péter. Meglepetésre Benedek Viktor ellen simán tudott nyerni 6/0-ra. Boldizsár ellen megint küzdelmesebb volt, őt 6/4-re győzte le.

A főtábla első meccsén Osváth Péter 3/1-es vezetésénél Király Zsolt feladta a meccset. A következőn Bodó Péter játék nélkül jutott tovább, miután Varga Roland kiszállt a további küzdelmekből.. A harmadik meccsen Damir hozta jó formáját és 6/0-ra győzött Filip Krisztián ellen, míg az utolsó meccsen Jin Hansuk nyert szintén 6/0-ra Radnóti György ellen.

Az első elődöntőben Bodó Péter 6/2-re nyert Osváth Péter ellen, míg Damir is 6/2-re nyert Jin Hansuk ellen.

A döntő már szorosabb meccset hozott, amit végül a hosszabb idő után újra nálunk elindult Damir Letica 6/4-re tudott megnyerni Bodó Péter ellen. Gratulálunk a győztesnek, meg mindenkinek az elért eredményeihez! :)

Idén utoljára szombaton lesz még versenyünk, várunk minden játszani vágyót!!! :)