A Wimbledoni Grand Slam verseny győztese Bodó Péter

2017.07.19
By

A Wimbledoni Grand Slam versenyünkön ezúttal  5 csoportban 17-en játszottak 5x-ös ranglista pontokért. Az első csoportban Pap Sanyi lett a továbbjutó veretlenül. A másodikban Bodó Péter győzött és ment tovább. A harmadik csoportban Bartók János 2 győzelemmel lett első, miután Katona Károlyt is legyőzte 9/6-ra. A negyedik csoportban Tóth Sándor 3 győzelemmel végzett az élen, mivel Osváth Pétert is nagyon nehezen, tie-breakben sikerült csak legyőzni… Itt volt még egy érdekes meccs, Ilyés Rita már 5/2-re vezetett és meccslabdája is volt Filip Krisztián ellen, ahonnan sikerült Krisztiánnak 7/5-re megfordítania a meccset! Ráadásul Krisztián nagyon simán 6/1-re győzött Osváth Péter ellen is, így ő is továbbjutott a főtáblára. Az utolsó csoportban egy új, fiatal játékos végzett az élen Benett Bordini személyében.. Aki igazából rutinszerzés és önbizalom növelésért jött el a versenyünkre, ami igazán meggyőzően sikerült!!! :) A csoportban csak Regős Péter tudta megszorongatni, őt 6/4-re győzte le. Katona Károly és Lanstiák Attila jutott még tovább másodikokként a legjobb 8 közé.

A negyeddöntők első mérkőzése igazi meglepetéssel szolgált.. Benett Bordini nagyszerű mérkőzésen tudott győzni a ranglista vezető Pap Sanyi ellen 7/5-re, miután Sanyi már 5/4-re is vezetett.. :) A második meccsen Lanstiák Attila győzött 6/3-ra Katona Károly ellen. Az alsó ág első meccsén Bartók János nyert 6/3-ra Tóth Sanyi ellen, míg a másik meccs kicsit szorosabbra sikerült, de végül Bodó Péter nyert 6/4-re Filip Krisztián ellen.

Az első elődöntőben nagyon határozott 6/1-es győzelmet ért el Benett Bordini Lanstiák Attilával szemben, miután előtte nagyon tartott tőle, de simán kijött neki a lépés ellene. A másik elődöntő is meggyőzően alakult, Bodó Péter 6/2-re nyert Bartók János ellen.

A döntő igazi, színvonalas meccset hozott!! Bodó Péternek mindent be kellett vetni az új játékos, Benett Bordini ellen.. :) Ami sikerült is neki, hiszen nagy csatában, 6/4-re tudott győzni ellene. Így Bodó Péter lett a Wimbledoni Grand Slam verseny győztese és egy Babolat tenisztáska új tulajdonosa! Gratulálunk mindkét döntősnek a jó játékhoz!! :)

Szombaton újra várunk mindenkit!! Mely versenynek a nagy kérdése, hogy vajon Bodó Péter visszaelőzi-e Pap Sanyit és átveszi-e a ranglista első helyét? :) Sanyinak csak 12 pont az előnye.. szóval bármi lehet! De jön újra Benett is, aki esetleg ezt megakadályozhatja.. vagy netán valaki más? ;) Meglátjuk…

DSC04928