Jávor Márk a hétvége győztese

2017.06.07
By

Hosszú hétvége és hőség… :) Összesen 14-en voltunk csak  a versenyen, de nagyon jó kis meccsek zajlottak, mindenki sokat tudott játszani! És két új játékos is meglátogatta versenyünket, akik bizony elég erősnek bizonyultak, hiszen mindketten a dobogó tetején végeztek.. Lássuk a részleteket:

Az első csoportban a ranglista vezetőnk Pap Sanyi alaposan megizzadt a meccsein.. Imre Zsoltot 9/4-re győzte le ugyan, de nem volt könnyű meccs már az sem. Utána az egyik új játékossal Benyovszky Zsomborral játszott, akivel nagyon szoros meccsen maradt csak alul, hiszen csak 9/7-re tudott nyerni Zsombor. Így innen Zsombor és Sanyi jutott tovább a főtáblára.  A második csoportban Bodó Péter két sima győzelmet aratott, majd a másik új játékos, Jávor Márktól pedig 6/3-as vereséget szenvedett.. Innen Márk és Péter várhatta az ellenfeleket a legjobb 8 között. A harmadik csoportban Benedek Viktor győzelméhez nem férhetett sok kérdés, simán hozta mindhárom meccsét! Rácz Marci nagyon megküzdött a győzelemért Ilyés Ritával szemben, a végig szoros meccsen végül 6/4-re tudott nyerni. (De annyira belejöttek a játékba, hogy a csoportkörök végeztével még 4 hasonlóan szettet lejátszottak egymással.. :D ) Miután Filip Krisztián 2 meccsét simán nyerte, csak Viktorral nem bírt, ő lett a 2. továbbjutó a csoportból. Az utolsó csoportban Szabó Zsófi megleckéztette a fiúkat, miután 2 nagyon kemény, szoros meccsen tudott győzni 9/6 és 9/7 arányban, így ő lett a csoportelső. A másik továbbjutó Osváth Péter volt, miután 9/5-re sikerült győznie Kovács Szabolcs ellen.

Az első negyeddöntőben Jávor Márk nem volt tekintettel Pap Sanyi eddigi eredményeire, 6/0-as győzelemmel bemutatkozott ellene is.. A második meccsen Benedek Viktor győzedelmeskedett Osváth Péterrel szemben, 6/2-vel jutott tovább az elődöntőbe. Az alsó ágon Benyovszky Zsombor is kiosztott egy 6/0-ás eredményt Filip Krisztiánnal szemben. Az utolsó meccs nagy izgalmakat és igazi drámát hozott… :( Szabó Zsófi már 5/0-ra vezetett Bodó Péterrel szemben.. sőt 5/1-nél volt 2 meccslabdája is… Majd sajnos Zsófi nem bírt a külső körülményekkel és Péter mindent visszaadó, kitartó játékával és 5/6-os vesztett állásnál feladta a mérkőzést.. :( Így Bodó Péter került az elődöntőbe.

Az első elődöntő kicsit simára sikeredett 6/2-re nyert Jávor Márk Benedek Viktorral szemben. A másik meccs is úgy indult, hogy elég hamar sima vége lesz… miután Benyovszky Zsombor már 5/1-re vezetett Bodó Péter ellen, aki persze nem adta fel egy könnyen és mindent vissza-vissza tett, amit Zsombor nem nagyon tudott kezelni egy ideig. De végül újra magára talált és jöttek az ütései és 6/4-re meg is tudta nyerni a mérkőzést, így ő jutott a döntőbe.

A döntőt ezúttal 2 teljesen új játékos játszotta egymás ellen… :) Sajnos nem maradtak ott a többiek megnézni, de én egy nagyon színvonalas játékot láttam, amit meggyőzően és megérdemelten nyert meg ezúttal Jávor Márk 6/1-r Benyovszky Zsombor ellen… Gratulálunk Neki és minden résztvevőnek a jó és kitartó teljesítményért! :)

Szombaton újra várunk mindenkit továbbra is 8 pályával…

 

DSC04736