A hétvége győztesei a jobbaknál Hamar Ádám, Márton István és a legjobbaknál Szőke István

2017.03.22
By

Szombaton szép számmal összejöttek a játékosok a versenyre, ráadásul sokan itt voltak a ranglista elejéről is, így erős mezőny volt és 4-szeres ranglistapontokat lehetett gyűjteni. 24-en 6 csoportban kezdtek játszani. Az első csoportban Schuták László lett az első veretlenül, mellette Katona Károly is továbbjutott a legjobb csoport másodikként. A második csoportot Hamar Ádám nyerte meg, miután Király Zsolt ellen nagyot küzdve, kemény csatában 7/6-ra győzött. A harmadik csoportban Márton István végzett az élen veretlenül, nagyon meggyőzően. A következő csoportban Bozsik Balázs szintén 3 győzelemmel, veretlenül lett első. Két nagy skalpot is magáénak tudhat, miután Fabók Jánost 6/4-re, Lanstiák Attilát pedig 6/2-ére tudta legyőzni. A következő csoportot Pap Sanyi nyerte meg 3 győzelemmel. Az első helyért Maksay Gergővel küzdött és nyert 6/4-re ellene is. Az utols csoportban Bodó Péter lett csoportelső és Policsányi Gyula is továbbjutott még a 8-as főtáblára.

Az első negyeddöntőben Bodó Péter 6/2-re győzött Bozsik Balázs ellen, a másodikon Hamar Ádám nyert 6/1-re Schuták László ellen. Katona Károly nagy meccsen, szoros 6/7-es eredménnyel maradt alul Márton Istvánnal szemben, míg Policsányi Gyula Pap Sanyit győzte le 6/2-re.

Az elődöntőkben Hamar Ádám győzött Bodó Péterrel szemben 6/3-ra, míg Márton Istán újabb szoros, kemény meccset játszva jutott a döntőbe 7/6-os győzelemmel Policsányi Gyula ellen.

A döntő sajnos idő hiányában elmaradt, így két győztes lett hirdetve Hamar Ádám és Márton István személyében! Gratulálunk mindkettejüknek! :)

A vasárnapi legjobbak mezőnybe ezúttal 13-an jöttek el, 4 csoportban folytak a meccsek. Az első csoportban Fáry Zsigmond 0 game veszteséggel jutott tovább elsőkén, Szeghő Miklós másodikként került a 8 közé. A második csoportban Szőke István játszott egy simább és egy szoros meccset, mindkettőt megnyerte, így ő lett a csoportelső és Papp Szabolcs a második. A harmadik csoportban 4-en játszottak, 2 női versenyzővel kiegészülve. A csoportelső Dorozsmai Gábor lett veretlenül, 3 győzelemmel, míg a második Marc Rylewski volt. Az utolsó csoportot Damir Letica nyerte meg és továbbjutott még Telek Zsolt. A múlt heti nyertes Dr. Kiss Tamás ezúttal nem tudott meccset nyerni.. :(

A főtáblán Fáry Zsigmond nagy küzdelemben 7/6-ra győzött Telek Zsolt ellen és jutott a négy közé, míg Marc Rylewski hasonló meccset játszva, ugyancsak 7/6-ra győzött Damir Letica ellen. Dorozsmai Gábor könnyebben, 6/2-vel nyert Papp Szabolcs ellen és Szőke István pedig 6/3-ra Szeghő Miklós ellen.

Az első elődöntőben Marc újra tie-breakes meccsre kényszerült, amit ezúttal Fáry Zsigmond ellen vívott meg és jutott tovább a döntőbe. A másik elődöntő is 7/6-os eredményt hozott, itt Szőke István nyert Dorozsmai Gábor ellen.

A döntő sem lett simább, csakúgy tie-breakre került sor. Szőke István nyert 7/6-ra Marc Rylewski ellen. Gratulálunk! :)