A hétvége győztese a házigazda Varga Roland

2017.03.15
By

Így kell ezt csinálni! Néha be kell szállni a versenyszervezőnek is, és megmutatni, hogy ki is az “úr” a háznál… :D :D

Na jó a viccet félretéve nézzük a részleteket! Ezen a szombaton szép számmal 25-en jöttek játszani, 7 csoportban folytak a küzdelmek a 3-szoros ranglistapontokért.

Az első csoportban szoros meccsek voltak, Márton István 2 meccsen is tie-breakben maradt csak alul, Király Zsolt és Varga Roland is így tudott nyerni ellene. Harmadik meccsét pedig szintén szorosban megnyerte. Hegedűs András és Király Zsolt is nagy meccset játszott egymással, melyet András nyert meg 7/5-re. Kissé szerencsésen ugyan, de a csoport győztese Varga Roland lett.. A második csoportban Regős Péter simán nyerte a meccseit, így máris a legjobb 8 között volt. A harmadik csoportban Katona Károly és Bartók János játszott egymással egy nagyon izgalmas, jó meccset, melyet nagy küzdelemben végül János nyert meg 7/6-ra. Ilyés Rita 3 szoros jó meccset játszott, de most nem sikerült nyernie. Végül Dévai Péter és Bartók János csapott össze a csoport elsőségért, mely meccset ugyan megnyerte János, de mégis Péter jutott tovább a 8-as táblára jobb game-aránnyal. A következő csoportban ranglistavezetőhöz méltóan Bodó Péter 3 győzelemmel jutott tovább. Ebből a csoportból került ki a későbbi legjobb csoport második is Lanstiák Attila személyében +9-es game-aránnyal. Az ötödik csoportban Marc Rylewski lett a csoport első veretlenül. A következőből Fabók János jutott a legjobb 8 közé szintén veretlenül, miután visszavágott a múltkori vereségéért Szabó Zsófinak, hiszen most 6/4-re tudott nyerni ellene. Az utolsó csoportban dr. Kiss Tamás game-t sem veszítve lett első.

A főtáblán az első meccsen Bodó Péter és Dr. Kiss Tamás csapott össze, melyet Tamás nyert meg 6/4-re. A második meccsen Varga Roland játszott kemény meccset Lanstiák Attilával, melyet csak tie-breakben tudott megnyerni Roland. A következő meccset Regős Péter és Fabók János játszotta, mely szintén nem sikerült rövid sima meccsnek, hiszen Regős Péternek, ha nagyon szorosan is, de 7/6-re sikerült először legyőznie Fabók Jánost. Az utolsó negyeddöntő kicsit simábban alakult, Marc Rylewski nem bírt Dévai Péter mindent visszaadó stílusával.. és Péter 6/2-re nyerte meg a meccset.

Az első elődöntőben egy újabb hosszú meccs következett, hiszen Varga Roland 7/6-ra tudta csak legyőzni Dr. Kiss Tamást. A másik ág simábban végződött, miután Dévai Péter 6/0-ra győzött Regős Péter ellen. Talán Regős Péter kicsit elfáradt az előző meccsen… :)

A döntőt Varga Roland és Dévai Péter játszotta. 2 hasonló stílusú játékos csapott össze, hiszen mindketten elég rafkósan játszanak… :D Ez most jobban sikerült a Rolandnak, aki a mai napon minden meccsét tie-breakben nyerte meg, így stílusosan a döntőt is 7/6-ra nyerte meg! Gratulálunk a döntőben szereplőknek a jó meccshez, és a többieknek is a napi teljesítményekhez! :) A házigazdának pedig a győzelemhez!!!! :D