A szombati megosztott elsők Varga Andor és Bodó Péter, a vasárnapi győztes pedig Dr. Kiss Tamás

2017.02.28
By

A hétvégén szombaton és vasárnap is volt verseny a Bikáson. :) A szombati napon a jobbak kategóriában 24-en játszottak 6 csoportban, míg vasárnap a legjobbakban 8-an jöttek össze végül. Lássuk a részleteket… Az első csoportban Király Zsolt és Németh Zoltán rendesen megszenvedett egymással, jó szoros és kemény meccset játszottak, melyet végül Zoltán tudott megnyerni 7/6-ra. Tárai György is szorongatta Zolit, de végül kikapott 7/5-re. Így Németh Zoltán lett a csoportgyőztes veretlenül. Még Király Zsolt is továbbjuthatott volna a csoportból, jó game aránya miatt, de ő feladta a további küzdelmeket… :( A második csoportot meggyőzően 3 győzelemmel nyerte Katona Károly, míg Maksay Gergő legjobb csoport másodikként szintén továbbjutott a 8-as főtáblára. A következő csoportban Varga Andor lett az első veretlenül, Hernádi Sanyival küzdött az első helyért, de az ő meccsüket is megnyerte 6/4-re. A negyedik csoportot Gönczi Sándor nyerte meg és jutott tovább. Meglepetésként említhetjük, hogy Lanstiák Attilának nem sikerült győznie a mai napon, 3 szoros meccsen maradt alul, de a legnehezebb dolga Regős Péterrel volt, aki nagyon szoros, hosszú meccsen tudott nyerni ellene 7/6-ra. Szintén meglepetés, hogy pár héttel ezelőtti verseny győztesünk Márton István még csak game-t sem tudott csinálni Gönczi Sándor ellen… Regős Petit is csak nagyon nehezen, 7/6-ra győzte le ma. Így hiába a 2 győzelem és a csoport második hely, a rossz game aránya miatt ma nem tudott továbbjutni. Az ötödik csoportot Hamsik Gábor nyerte meg, miután Jin Hansukot is legyőzte, simán 6/2-re. Hamar Ádám úgy tűnik, hetek óta nem találja a jobb formáját.. :( Nem igazán sikerül jobb eredményt elérnie, de ami késik nem múlik!!! A hatodik csoportban Éles János lenullázta a ranglista vezetőnket, Bodó Péter, aki így csak 2.-ként tudott továbbjutni most a csoportból, miután mindkét másik meccsét behúzta 6/0-ra.

A negyeddöntő első mérkőzésén Katona Károly nagy meccset játszott Németh Zoltán ellen. Szoros küzdelemben tudott végül nyerni 7/5-re Károly. A második meccsen Varga Andor 6/4-re nyert Maksay Gergő ellen. A harmadik meccsen talán meglepetésre, de sima meccsen Hamsik Gábor 6/1-re győzött Éles János ellen. Az utolsó meccsen pedig Bodó Péter nyert Gönczi Sándor ellen 6/4-re.

Az első elődöntőben Katona Károly már nem bírt Varga Andor kemény ütéseivel és 6/2-re Andor nyert. Az másik elődöntőben pedig Bodó Péter mutatta meg, hogy azért mégis csak ő a ranglistavezető és 6/1-re nyert Hamsik Gábor ellen.

A döntő nem került lejátszásra, így két győztesünk lett a héten! Gratulálunk Varga Andornak és Bodó Péternek! :)

Vasárnap a legjobbaknál 2 csoportban játszott a 8 fő. Az első csoportban Firtosvári András lett az első 3 győzelemmel, míg a második Varga Roland volt 2 győzelemmel. A másik csoportban Dr. Kiss Tamás volt a győztes és Szőke István a 2. A döntőt Dr. Kiss Tamás játszotta Firtosvári András ellen, és győzött is 6/2-re. Így a vasárnapi győztes Dr. Kiss Tamás lett! :) Gratulálunk!!

17091155_1430339056976456_18707023_o