A Grand Slam verseny győztese a legjobbaknál Nyitrai Balázs és a jobbaknál Márton István

2017.02.01
By

Az AUS Open árnyékában megrendeztük a mi Grand Slam versenyünket, melyre sokkal többen szerettek volna jelentkezni, mint amit a pályák kapacitása elbírt. Nagyon sajnálom, hogy néhányan lemaradtak, de így is pont be tudtuk fejezni a versenyt zárásra. Ezért is kérem, hogy aki tudja, hogy jönne szombaton, minél hamarabb jelentkezzen, nehogy lemaradjon.. Összesen 28 játékos versenyzett, 8-an a legjobbaknál 2 csoportban és 20-an a jobbaknál 5 csoportban. Nézzük a részleteket!

A jobbak első csoportja máris meglepetéseket tartogatott. Bodó Péter 2 nagyon sima meccs után Dévai Péterrel csapott össze, eddigi meccseik hosszúra és szorosra sikeredtek. Most a ranglistavezetőnk valamiért nem találta a fonalat és Dévai Péter ezt nagyon jól kihasználta, mondhatni simán győzött ellene 6/2-re. Gondolhattuk volna, hogy ezzel simán 3 győzelemmel övé lesz a csoportelsőség. De nem! Ugyanis Ilyés Rita másképp gondolta és megmutatta, hogy tud határozottan, nyerő ütésekkel és agresszív játékkal győzni Dévai Péter ellen, aki a múlt heti verseny győztese volt és aki most is igyekezett minden labdát visszaadni, de ma nem volt ellenszere ez ellen a játék ellen. Viszont így is Dévai Péter lett a csoportgyőztes, mivel ugye Bodó Petit megverte. A második csoport a Tétényi kórház pályáján játszotta le a csoportkör meccseit.. Itt igen szoros meccsek alakultak ki. Itt hármas körbeverés volt, így a game arány számított, melyből Pap Sanyi jött ki a legjobban, így ő jutott a legjobb 8 közé. A harmadik csoportnak a héten is egy női győztese volt Szabó Zsófia személyében, aki először tisztelte meg versenyünket és rögtön jól rajtolt! :) Kezdte azzal, hogy Fabók Jánossal nagyon nagy meccset játszott, nagy hátrányból 3/5-ről, meccslabdákról jött vissza a meccsbe és fordította azt meg saját maga javára, hiszen végül 6/5-re tudott nyerni tie-breakben! Szép volt Zsófi! Aztán Zsófi megverte Morhardt Veronikát is simán 6/2-re, akinek a játékán még látszik, hogy az utóbbi hetekben betegeskedett, nem jönnek még azok a nagy ütések.. És Zsófi ellen Gyimesi Kati mindent visszaadok játéka sem működött, hiszen hatalmas, erős ütéseit már nem lehet mindig elérni. Viszont Fabók Jánosnak jó volt a game aránya, így az egyik legjobb másodikként tovább tudott jutni ő is a csoportból. A negyedik csoportban Hesz Rudi és Márton István játszott nagyon nagy meccset!! Melyet végül hosszú idő után tudott megnyerni István 6/5-re tie-breakben. A másik két játékost mindketten nagy arányban győzték le és így Hesz Rudi is továbbjutott legjobb 2-ként. A fiatal Hegyi Dániel most kemény csoportot kapott, de nagyon szépen játszott, lesznek még sikerei köreinkben.. :) Az utolsó csoportban Gönczi Sándor 2 nagyon szoros, fárasztó meccset is meg tudott nyerni, amivel ő lett a csoportelső. Regős Pétert 6/4-re, míg Bradács Zoltánt csak 6/5-re tie-breakben tudta legyőzni. Bradács Zolinak viszont a legjobb lett a game aránya, így simán továbbjutott ő is a 8 közé.

A negyeddöntőben Dévai Péter újra győzött, Bradács Zoltán egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellene, hiába voltak az erős ütések, támadó hozzáállás, Péter még egyszer nem futott bele így vereségbe, legyőzte 6/2-re Zolit. A második meccsen sokan azt hittük, még Rudi is, hogy Szabó Zsófi simán leüti majd őt a pályáról.. De milyen is ez a tenisz, okos játékkal végül Hesz Rudi győzött 6/1-re és kissé kikészítette Zsófi idegeit a meccsen… :) A másik ágon Márton Istvánnak kicsit könnyebb dolga volt a már fáradtabb Gönczi Sándor ellen és 6/2-re hozta a meccset. Az utolsó negyeddöntőben Fabók János nyert 6/2-re a már szintén kicsit fáradt Pap Sanyi ellen.

Az első elődöntőben Hesz Rudolf játszott Dévai Péter ellen.. Két nem igazán támadó játékos meccsét láthattuk, melyen nagyon okosan játszott Rudi és néha kicsit bátrabb, támadó ütéseinek is köszönhetően 6/4-re legyőzte Pétert. A másik ágon Fabók János nem bírt Márton István taktikus, jó játékával, így István nyert 6/2-re.

A döntőben megismétlődött egy csoportmeccs, hiszen Hesz Rudolf és Márton István csaphatott össze újra. Idő hiányában csak 4-es szettet játszottak egymással. Ez a meccs már nem volt olyan szoros és hosszú, mint a csoportban Márton István simábban 4/2-re nyerte meg a mérkőzést és ezzel együtt a Grand Slam versenyt is, mellyel övé lett az egyik teniszcipő is díjazásul.

A legjobbak kategóriában egy jó kis 8-as jött össze. :) Nyitrai Balázs mindhárom csoport meccsét meggyőzően hozta, így veretlenül lett a döntő egyik résztvevője. A csoportban 2 győzelemmel második lett Éles János, ő a 3. helyért játszhatott a végén. A másik csoportban hatalmas meccsen dőlt el a csoport elsőség. Volt ott minden, kiabálás, vitatkozás, parázs kis meccs volt, sokan nem is örültek közben, akik másik pályákon játszottak. De mindenesetre nagy meccs volt, melyet most Zöldi Kovács Péter tudott meg nyerni 6/5-re tie-breakben Rehák Zsolt ellen. A Hajós Attila Zöldi Kovács Péter elleni meccs is szoros volt, mely befolyásolta volna esetlegesen a továbbjutást, ha Attila tud nyerni.. de végül nem sikerült 6/4 lett Péternek. Hajós Attila szoros meccset játszott Jin Hansuk ellen is, őt 6/5-re verte meg tie-breakben. Csoportelső lett Zöldi Kovács Péter, ő jutott a döntőbe ezáltal és Rehák Zsolt pedig a 3. helyért játszhatott.

A döntőt Nyitrai Balázs meggyőzően nyerte 6/2-re Zöldi Kovács Péter ellen, így ő lett a Grand Slam verseny legjobbak kategóriájának a győztese, mellyel ő is egy teniszcipőt nyert. A harmadik helyért mérkőzést is lejátszották, ezt szintén 6/2-re Rehák Zsolt nyerte meg Éles János ellen.

Minden versenyzőnek gratulálunk, főként a győzteseknek!! :) Szép volt!

Külön köszönet a fegyelmezett hozzáálláshoz, melynek köszönhetően be tudtuk fejezni időben a versenyt! :D

Szombaton a szokásos időpontban várunk mindenkit újra.

DSC04433 DSC04436 DSC04440