Dévai Péter a hétvége győztese

2017.01.25
By

Igen erős mezőny indult a Grand Slam versenyünket megelőző hétvégén.. Ugyan nem voltunk túl sokan, “csak” 20-an, de a ranglista első 10 helyezettjéből 5 megjelent, így 4-szeres pontokért lehetett küzdeni. Külön öröm, hogy két új lány versenyző is megjelent, akik ugyancsak erősnek mutatkoztak, hiszen mindketten bejutottak a legjobb 8 közé, sőt egyikőjük Kovács Zsuzsanna még elődöntőt is játszott… Lássuk a részleteket!

Az első csoportban máris meglepetés történt.. legalábbis ismeretlenként Stróbl Krisztián rögtön azzal kezdte a bemutatkozást, hogy 6/1-re megverte a ranglistavezetőnket, Bodó Pétert. Jin Hansuk viszont kemény meccsen, nagyon szorosan ugyan, de 7/6-ra legyőzte őt. De még így is továbbmehetett volna az egyik legjobb másodikként, de sajnos nem tudott maradni.. Majd legközelebb!! :) Három győzelemmel viszont Jin máris a főtáblán volt..  A második csoport is azt igazolta, hogy ez a nap nem a ranglista élén lévők napja! Hiszen Pap Sanyi is kikapott, őt Dévai Péter győzte le 6/4-re. Péter meggyőzően, veretlenül lett csoportgyőztes. A csoport legszorosabb, igazán küzdelmes meccsét Ilyés Rita játszotta Kolovratnik Krisztián ellen. Változatos meccs volt, de végül Krisztián a tie-breakben kikapott. A harmadik csoport is egy ranglistás kiesést hozott.. Méghozzá, az első versenyén nálunk szereplő Hegyi-Hankó Tilda győzte le őt 6/1-re. Fabók Jani hiába győzött a másik két meccsén, nem tudta bebiztosítani a továbbjutását. Megemlítendő azért János meccse Gönczi Sanyi ellen… Kemény küzdelem volt, hosszú meccsen és végül János nyert tie-breakben. Körbeverés után Gönczi Sanyi jutott tovább első helyen és mellette Tilda is felkerült a főtáblára. A negyedik csoportban Árok Zoltán 3 határozott győzelemmel lett első, mellette Katona Károly jutott még tovább a 8 közé. Az utolsó csoportot valószínűleg megnyerte volna Hajós Attila, de az utolsó meccse előtt hazament. :( Varga Andor 2 nagyon szuper meccset játszott ebben a csoportban, de sajnálatos módon mindkétszer kikapott 7/6-ra. Az egyik meccset Kovács Zsuzsanna ellen játszotta, aki nagyon nagy küzdelemben tudott nyerni ellene és ezzel tovább is jutott a csoportból! Gratuláció! :)

A negyeddöntőkben Jin Hansuk jó játékkal, simán nyert Katona Károly ellen 6/1-re, míg a második meccsen Hegyi-Hankó Tilda még nem tudott mit kezdeni Pap Sanyi szokatlan stílusa ellen, így kikapott tőle 6/2-re.. de ígérte, hogy legközelebbre felkészül belőle!! :D  A másik ágon Kovács Zsuzsanna viszont újra győzelmet ért el, nagyon jó játékkal 6/3-ra győzött Árok Zoltán ellen, és így bejutott az elődöntőbe! Az utolsó meccsen pedig a csoport utolsó meccsén nagyot küzdő Gönczi Sándort legyőzte 6/2-re Dévai Péter.

Az elődöntő első meccsét Pap Sanyi nyerte meg 6/3-ra Jin Hansuk ellen, míg a másikon Dévai Péter győzte le 6/2-re Kovács Zsuzsannát, akinek így véget ért a verseny. De mindenképpen nagy gratulációt érdemel azért is, hogy idáig eljutott! :) A döntőben aztán a már kissé elfáradt Pap Sanyi ellen viszonylag könnyebb dolga volt Dévai Péternek, aki 6/2-re tudott nyerni és ezzel megnyerte a Grand Slam felkészítő versenyünket! Gratulálunk egész napi játékához, hiszen a mai napon senki sem tudta legyőzni őt! :)

Következő versenyünk Grand Slam verseny lesz, 5-szörös ranglista pontokért! Várunk mindenkit!

És még így a végén megjegyezném, sőt kérnék mindenkit, hogy aki jelentkezik a versenyekre és mégsem tud eljönni, az vegye a fáradtságot és mondja le legyen szíves!!!!!!!!!!!! Ugyanis nagyon kellemetlen, ha jelentkezik 4 fő a szebbek kategóriába és csak 2 fő érkezik meg.. :( Legyünk figyelemmel a többiekre is! Köszönjük!

DSC04431