Thuróczy Mátyás az aranyhétvége győztese

2016.12.22
By

Aranyhétvégén is belehúztunk a versenyzésbe.. :) Kissé döcögősen indult a héten a jelentkezés, voltak meg nem jelenések is sajnos!!! :( De a végére azért csak összejöttek 25-en. Habár a ranglista elejéről most sokan hiányoztak, így is erős mezőny gyűlt össze!! Hat csoportban küzdöttek a játékosok és a szebbekben megjelent 2 hölgy pedig 2 szettet is játszott, utána kaptak még egy erősebb fiút is, akivel mindketten megmérkőztek. Sőt a nap végén még egy kis vegyes páros is belefért nekik lámpaoltásig, így ők is kijátszották a napot. A jobbaknál Thuróczy Mátyás 2 sérülés után tért vissza és senki nem tudta megállítani, így első tornagyőzelmét aratta!!! :)
Nézzük a részleteket…

Az első csoportban Király Zsolt nagyon jól játszott és 3 győzelemmel az első helyen végzett, de sajnos nem tudott már tovább játszani a 8 között, így átadta a helyét a csoport második Fabók János számára. A második csoportban Katona Károly lett a győztes, miután a legnehezebb meccsét Dr. Sarkadi Ágnes ellen is megnyerte, de csak 7/5-re tudott nyerni ellene, mivel Ági nagyon kitartóan küzdött a győzelemért. A harmadik csoportban Zöldi Kovács Péter lett az első, szintén veretlenül. Igaz, Gönczi Sanyi idő előtt feladta a küzdelmet, mivel “kicsit” erős, ütős ellenfelekkel hozta össze most a sors… Ebből a csoportból jutott tovább az egyik legjobb másodikként Thuróczy Mátyás, a későbbi győztes is. A következő csoportot Hajós Attila nyerte, az ő dolgát Dévai Péter tudta kicsit megnehezíteni, szoros meccsen 6/4-re nyert ellene. Attilának szintén el kellett mennie a csoportmeccseket követően, így itt is másodikként Dévai Péter jutott tovább. Az ötödik csoportot Marc Rylewski nyerte veretlenül, miután Fáry Zsigmonddal nagy meccset játszva, 7/5-re legyőzte őt is. Viszont az egyik legjobb másodikként Zsigmond is továbbjutott a legjobb 8 közé. Az utolsó csoportban csak 3-an játszottak, ezt Tapolcsányi Patrik nyerte meg.

Az első negyeddöntőben Thuróczy Mátyás jó meccsen, jól játszva 6/4-re győzött Fabók János ellen, a második meccsen Zöldi Kovács Péter nyert 6/2-re Marc Rylewski ellen. A következő meccsen Tapolcsányi Patrik nagyon megszenvedett a továbbjutásért Dévai Péterrel szemben, kemény csatában küzdöttek és végül 7/5-re tudott nyerni Patrik. Az utolsó negyeddöntős meccs viszonylag simára sikeredett Fáry Zsigmond 6/1-re győzött Katona Károllyal szemben.

Az első elődöntőn újra összekerültek a csoportellenfelek.. Viszont most fordult a kocka, Zöldi Kovács Péter már kissé elfáradt erre a meccsre, Thuróczy Mátyás viszont fáradhatatlannak látszott a mai napon és 6/3-ra nyert Péter ellen, ezzel visszavágott a csoportmeccsen elszenvedett vereségért. Mondhatni a legjobbkor! :) A másik elődöntő igazán izgalmasra sikeredett… Nagyon élvezetes, izgalmas meccsen nyert Tapolcsányi Patrik Fáry Zsigmond ellen 7/6-ra 10/8-as tie-breakben. :D Nézzük, mi is történt ezen a meccsen: Zsigmond vezetett először 3/0-ra, majd 3/3 lett.. Ezután 5/3 volt Patrik hátránya, majd 6/5 lett megint Zsigmondnak, de Patrik még mindig nem adta fel és egyenlített 6/6-ra. Jöhetett a tie-break. 6/5 majd 7/6 meccslabda Patriknak, de Zsigmond visszajött és fordított 8/7 neki. Végül egy újabb csavarral 10/8-ra Patrik nyerte a meccset! Óriási játék volt mindkettejüktől, rendesen el is fáradtak a végére.. Ennek is köszönhetően a döntő viszonylag simára sikerült, Thuróczy Mátyás 6/1-re lelépte Tapolcsányi Patrikot, aki a végén már alig bírt menni.. :) Hatalmas gratuláció mindenkinek a nagy küzdelmekért!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden Teniszpartner játékosnak, és várjuk a mozogni és versenyezni vágyókat Karácsony másnapján december 26-án 11 órától a 2. kerületi Magyar Rádió Teniszpályáján… :D

15659030_1365064043503958_738240909_o