Hétvégi győztesek: Veres Donát, Pirityi András és Pataki Márk

2016.03.23
By

Az elmúlt hétvégén szép számmal versenyeztek a játékosok, a két nap összesen 54 versenyző lépett pályára a Poén és Bikás teniszklubban a különböző kategóriákban… :D A jobbak kategóriában szombaton 29 fő játszott, ez volt a fiatal 14 éves Veres Donát nagy napja, ugyanis végigverte a felnőtt férfi mezőnyt és ezzel övé lett a teniszcipő nyeremény is! Szép teljesítmény, már itt is gratulálunk hozzá! A szebbeket Pirityi András nyerte, majd vasárnap jött a Bikáson a Yonex kupa újabb fordulója, amit ismét Pataki Márk nyert meg. És emellett még volt 4 fő, aki a sima legjobbak kategóriában játszott, itt díjazás és pontszámok nélkül csak a játék kedvéért! :) Lássuk a részleteket!

A jobbak kategóriában 7 csoportban játszottak a versenyzők.

Az elsőben máris meglepetésnek mondható eredmény született… legalábbis a nap elején még azt gondolhattuk!!! Ugyanis Veres Donát alaposan megviccelte a régi motoros Pap Sanyit.. :) Már 4/1-re vezetett ellene, mikor Sanyi rájött, hogy ez így nem lesz elég a fiatal versenyző ellen, de már késő volt és csak szorossá tudta tenni a meccset, végül 7/5-re nyert Donát és ő tudott továbblépni a 8 közé. A második csoportban Hronyecz János hozta a ranglistás helyezésének megfelelően a csoportmeccseit és ő is továbbjutott. A harmadik csoportban Petrucsik Gábor nem hagyott sok kérdést.. 2x 6/1-re és 2x 6/2-re simán nyerte a meccseit! A következő csoportot Fabók János az elvárásoknak megfelelően simán megnyerte és nyugodtan várhatta a negyeddöntőket…  Az ötödik csoportot Bodó Péter szintén az előzetes várakozásoknak megfelelően veretlenül nyerte, és innen került ki a legjobb csoport másodikként továbbjutó is Takács Attila személyében.. A negyedik csoportot Regős Péter nyerte 3 győzelemmel, míg az utolsó csoportot pedig Hamar Ádám nagyon meggyőzően, összesen 2 game-t veszítve!!

Következtek a negyeddöntők… Fabók János nagyon simán jutott tovább, 6/0-ra nyert Takács Attila ellen, míg Veres Donát tovább menetelt, hiszen legyőzte a ranglista 2. helyezett Hronyecz Jánost is 6/4-el. A másik ágon Hamar Ádám nyert Regős Péter ellen, és Petrucsik Gábor is behúzta a meccsét Bodó Péter ellen, igaz ők elég szoros, változatos meccset játszottak és csak 7/5-re tudott nyerni Gábor.

Az első elődöntőben Veres Donát újabb szép sikerét kell megemlíteni, hiszen Fabók János sem bírt vele!!! Őt 6/3-ra tudta legyőzni… Hát eddig már úgymond 3 nagy “vadat” sikerült elejtenie a ranglista elejéről!! :) A másik elődöntőből kisebb félreértés és fegyelmezetlenség miatt Petrucsik Gábor jutott tovább. És a döntőben ezúttal neki sem sikerült megállítania Veres Donátot, habár ő állt a legközelebb hozzá ezen a napon, hogy sikerülhet legyőznie, de nem… ez a nap nem az a nap volt!! Donát nyerte a nagy meccset 7/6-ra és ezzel behúzta a tornagyőzelemet és a nyeremény teniszcipőt is hazavihette! :) Nagyon nagy gratuláció ehhez a teljesítményhez!!

A szebbek kategóriában 5-en küzdöttek ezen a szombaton, és Pirityi András lett az első, a második Veresné Lukács Andrea, a harmadik pedig Márton János.

Vasárnap pedig a Bikáson volt a Yonex kupa aktuális fordulója, 16-os maximális nevezéssel.. Itt az első csoportot veretlenül nyerte Katona Ádám, mellette Botond Jusztin jutott még tovább. A másodikban Pataki Márk nyert szintén simán, és Thuróczy Mátyás lett a 2. A harmadik csoportból Kápolnási Norbert elsőként és Zöldi Kovács Péter másodikként mehetett tovább a 8 közé. Az utolsó csoportot pedig Trója Tibor nyerte és Ismoilzhon lett a második.

A negyeddöntőkben Katona Ádám nyert 6/3-ra Thuróczy Mátyás ellen, Trója Tibor 6/2-re Zöldi Kovács Péter ellen, Ismoilzhon 6/4-re verte meg Kápolnási Norbertet és végül Pataki Márk 6/0-al győzőtt Botond Jusztinnal szemben.

Az elődöntőkben Trója Tibor 6/4-re nyert Katona Ádám ellen, míg Pataki 6/2 Ismoilzhon ellen.

A döntő pedig Pataki Márk győzelmét hozta, miután 6/2-re nyert Trója Tiborral szemben.

Gratulálunk! Pataki Márk és Katona Ádám immár elég meggyőzően vezetik a Yonex kupa ranglistát!! :)

És volt még plusz 4 fő, aki játszani szeretett volna, ők a legjobbak kategóriában indulhattak ezúttal… Ennek a győztese Éles János lett 3 győzelemmel! Gratulálunk hozzá.. :)

Húsvét hétvégéjén is várunk mindenkit, aki szeretne versenyezni! Szombaton a Bikás és Poén Teniszklub pályáin a jobbak kategóriában és vasárnap a Bikáson a legjobbakban…

10399669_10201847135617635_5494374475916573419_n