Ugrai Roland a hétvége győztese

2024.07.03
By

Az elmúlt hétvégén 5 csoportban kezdődtek meg a meccsek, 19 fő vett részt a versenyen a nagy melegben. Az első csoport végül csak 3 fős lett, ugyanis 1 fő nem érkezett meg. Itt Dedics Zsigmond lett az első, megnyerte mindkét meccsét, miután óriásit játszott Tóth Zoltánnal, vagy 1,5 órán keresztül küzdöttek, majd végül 7/6-ra tudott nyerni. A következő csoport élén Ugrai Roland végzett, mindössze 1 gamet veszített a 3 meccsén. Második helyen Lengyel Márton végzett, aki game arányának köszönhetően tovább is jutott a főtáblára. A harmadik csoportot ifj. Benedek Zoltán nyerte meg 3 győzelemmel, veretlenül, megelőzve Szatmári Istvánt, aki szintén továbbjutott végül a legjobb 8 közé. A követező csoportban Bodó Péter lett az első, 2 sima 6/0-ás meccs után dr. Fazakas Beatrix nehezítette meg a dolgát, ellene nagy csatában, szoros meccsen tudott nyerni 7/5-re. Itt a második Kende Mátyás lett, aki szintén alig tudta legyőzni Beát, neki 7/6-ra sikerült ez. Az utolsó csoportot John Sellers nyerte meg veretlenül, 3 győzelemmel. Itt sajnos Király Zsolt 0/2-es állásnál feladta a meccsét Ilyés Rita ellen, és az utolsó meccset se játszotta már le. Így viszont Hőnich Márió szintén jó game aránnyal továbbjutott a főtáblára.

Az első negyeddöntő is hatalmas meccs volt, Dedics Zsigmond és Lengyel Márton rendesen megnehezítették egymás dolgát, óriásit küzdöttek, remek labdamenetekkel folyt a játék. Végül csak tie-breakben tudott eldőlni a meccs, ami szintén szoros volt 7/5 lett Dedics Zsigmond javára. A második negyeddöntő ennél kicsit simább volt, itt ifj. Benedek Zoltán 6/2-re nyert Hőnich Márió ellen. A harmadik meccs is 6/2-es eredménnyel végződött, ezt Bodó Péter nyerte meg John Sellers ellen. Az utolsó meccsen pedig Ugrai Roland nagyon határozott játékkal, gamet sem adott ezúttal Szatmári Istvánnak.

Az első elődöntőt a nap folyamán igen jól játszó Benedek Zoltán hozta ezúttal is remek játékkal 6/0-ra Dedics Zsigmond ellen. A másik meccsen azért adódtak izgalmak. Bodó Péter már 3/1-re vezetett Ugrai Roland ellen, aki csak nagy nehezen talált rá ezúttal a játékára. De innen visszajött a meccsbe, egyenlített 3/3-ra, majd sikerült hoznia a többi gamet is és 6/3-ra megnyerte a meccset.

A sok szoros meccsnek köszönhetően, elég késő volt már, hogy elkezdődhetett a döntő. De ezt mindenki sajnálhatja, aki nem látta! Ifj. Benedek Zoltán és Ugrai Roland ugyanis vérbeli szuper döntőt játszott egymással! Végig nyitott volt a meccs, bárki nyerhetett volna… Nézzük, hogy is történt.. :) Ezúttal Zoli is elhúzott 3/1-re Roli ellen, de mint tudjuk ilyen eredménynél, ezen a napon még nem lehet őt leírni. Mint az elődöntőben itt is visszajött a meccsbe, ugyanis kiváló szervákkal hozta a következő gamet. Utána Zoli keze megremegett és több kettős hibával bukta a szerváját. 3/3-ra módosult az eredmény. Ezután továbbra is jöttek a szuper szervák Rolinak, és átvetette a vezetést 4/3-ra. Következő game-ben nagyon jó labdamenetek, izgalmas játék, viszont sok szerva hiba volt Zolinál újra, Roli meg bazi gyors volt és mindent is elért, de mégis, ha nehezen is meglett a szerva game Zolinak, így 4/4  lett az állás. 30/30 után Roli is kettőst ütött, meg jött egy hiba, és máris fordult a meccs, ezúttal Zoli vezetett 5/4-re. A következő játékban sok hiba volt itt is, ott is, de végül Zoli kettőssel bukta a szerváját, így újra egyenlő 5/5. Roli jól kezdte a szerváit 40/15, majd hibák és egyenlő, végül bukta a gamet. 6/5 lett Zolinak, szerválhatott a meccsért. Csak hogy éleződjön a helyzet, persze végül elveszítette a szerváját Zoli is. Így jöhetett a tie break! :) Először 3/0 lett Zolinak, majd úgy nézett ki Roli játéka végleg szétesett, hiszen Zoli nagyon jól játszva elhúzott 5/0-ra. De Rolit nem lehetett leírni szombaton! Persze segített Zoli is, hiszen jött 2 kettős, és máris 5/2 lett, aztán Roli kiegyenlített 5/5. Újra előny 6/5 Zolinak, majd 2 jó szerva Rolitól és fordított 7/6-ra, ezután Zoli egyenlített 7/7. Majd 8/7 Rolinak, 8/8, aztán 9/8 Zolinak. Szerválhatott a meccsért, de hibázott, így újra egyenlő 9/9! Végül következett egy kettős Zolitól, újra Roli vezetett 10/9-re, majd jött egy brutális nyerő ütés Rolitól, amivel megnyerte ezt a kiváló döntőt! :) Hihetetlenül jó meccs volt, igazából Zoli, egyáltalán nem érdemtelenül, többször megnyerhette volna a döntőt, de Roli hatalmas küzdeni tudásról tett tanubizonyságot és ezért mondhatjuk, hogy megérdemelten nyerte meg a versenyt! Gratulálunk mindkettőjüknek és a két harmadik helyezettnek is! :)

448928076_977038154208012_5302138213441915904_n