Ugrai Roland a szombati győztes

2024.06.26
By

Az elmúlt hétvégén 4 csoportban 16-an versenyeztek. Az első csoportot Ugrai Roland nyerte meg veretlenül, 3 győzelemmel, megelőzve Kudrjávcev Jenőt. A következő csoportban kettős körbeverés volt, Erdal Demirci és Dedics Zsigmond is 2-2 győzelemmel végzett. Viszont az egymás elleni meccsüket Erdal nyerte 6/4-re, így Erdal lett az első és Zsigmond a második. Megemlítendő még Dedics Zsigmond és Benedek Zoltán meccse is, hiszen ez óriási csatát hozott, nagyon szoros volt végig, és Zsigmond csak 7/5-re tudott nyerni végül. A harmadik csoportban ugyanez volt a helyzet, itt dr. Fazakas Beatrix és Oberding Vilmos végzett 2-2 győzelemmel, és itt pedig Bea nyert 6/3-ra Vilmos ellen, így ő lett a csoportgyőztes, Vilmos pedig a második. Itt is volt 2 nagyon szoros ki-ki meccs, Az egyiket dr. Fazakas Beatrix játszotta, melyet 7/5-re Bővíz Dominik tudott megnyerni ellene, majd pedig a másik hasonló meccsét Dominik elveszítette Mosolygó Tamás ellen, szintén 7/5-re. Az utolsó csoport először szebbek kategóriának indult, de mivel itt csak 3-an voltak, és Kovács Zotánhoz pedig nem jött már senki a jobbak között, így összevonódott 4 fősnek. Zoltán természetesen simán hozta a csoportot, második pedig Szigeti Zsolt volt. Zsolt viszont nem játszott már tovább a főtáblán, helyette Benedek Zoltán játszott tovább a 8 között.

Az első negyeddöntőt Kovács Zoltán szorosban, 6/4-re nyerte Dedics Zsigmond ellen. A második meccsen Benedek Zoltán élt a további játék lehetőségével, és meggyőzően 6/1-re nyert Oberding Vilmos ellen. A harmadik meccsen Erdal Demirci nem engedélyezett sok pontot Kudrjávcev Jenőnek, 6/1-re nyert. Az utolsó negyeddöntő is 6/1-re végződött, itt Ugrai Roland nyert dr. Fazakas Beatrix ellen.

Az első elődöntőt Kovács Zoltán nyerte 6/2-re Benedek Zoltán ellen. Majd a másik elődöntőben Ugrai Roland játszott nagyon szoros, jó meccset Erdal Demircivel, kettejük sokadik csatáját ezúttal Roland nyerte meg 6/4-re.

A döntő nagyon kiélezett csatát hozott! A meccs elején Ugrai Roland elhúzott 3/0-ra, majd Kovács Zoltán egyenlített, így 3/3 lett az állás. A következő gamet Roland nyerte, azután pedig Zoltán fordított 5/4-re. Ekkor Roli összekapta magát és fordított 6/5-re. De Zoli se hagyta magát, egyenlített 6/6-ra. Jöhetett a tie-break. Itt 6/4-es vezetésnél Zolinak volt 2 mérkőzéslabdája, de nem tudta kihasználni, így 7/7-re módosult az állás. Ekkor a szerencse is Roli mellé állt, ütött 2 vonalas labdát és ezzel meg is nyerte a meccset és a versenyt! Gratulálunk a győztesnek és a dobogósoknak is! :)

448883135_972567474655080_689021447876965487_n