Kovács Zoltán a szabadtéri nyitó verseny győztese

2024.04.19
By

Végre megnyitottuk a szabadtéri szezont az elmúlt hétvégén. Ezúttal szép, napos időben játszhatott a 16 nevező. 4 csoportban kezdődtek meg a meccsek, majd az első 2 jutott tovább a 8-as főtáblára. Az első csoportot Dedics Zsigmond game veszteség nélkül nyerte meg, második helyen Oberding Vilmos jutott tovább. A következő csoport élén Konkoly Dávid végzett, miután nagyon kiélezett, szoros meccsen tie-breakben legyőzte Veress Dánielt, aki így másodikként jutott tovább. A harmadik csoport győztese Cserneczky Zsolt lett, mindössze 1 gamet veszítve nyerte minden meccsét, második pedig Kende Mátyás lett. Az utolsó csoportot Kovács Zoltán nyerte meg, szintén 3 győzelemmel, veretlenül. Másodikként pedig Kocsó Sándor jutott tovább.

Az első negyeddöntőt Kocsó Sándor 6/2-re nyerte Konkoly Dávid ellen. A második meccsek Dedics Zsigmond folytatta egész napos hibátlan játékát, ezúttal Kende Mátyást győzte le 6/0-ra. A harmadik meccs is 6/0 lett, itt Cserneczky Zsolt nyert Oberding Vilmos ellen. Az utolsó negyeddöntőt Kovács Zoltán nyerte meg 6/2-re Veress Dániel ellen.

Az első elődöntőben megszakadt Dedics Zsigmond menetelése, Kocsó Sándor volt a végállomás számára, Sándor nagyon jó játékkal 6/2-re tudott nyerni ellene. A második meccsen pedig Kovács Zoltán nyert 6/3-ra Cserneczky Zsolt ellen.

A döntő nagyon jó és kiélezett meccset hozott! A csoportban már megküzdöttek egymással, és ott még Kovács Zoltán viszonylag simán nyert Kocsó Sándor ellen, de ez már másik meccs volt. Itt nagyon szoros és nagy csata folyt, kiélezett labdamenetekkel, fej-fej mellett haladva, de a végén Zoli nyerte a meccset 7/5-re. Gratulálunk a győztesnek és a dobogósoknak is! :)

caab0f20-9211-45d9-a23e-206e2e54348a