Rubecs Péter a hétvége győztese

2024.02.15
By

Az elmúlt hétvégén 4 csoportban 14-en versenyeztek. Külön örömünkre szolgál, hogy ezúttal is jelentkezett 2 új játékos, akik ráadásul kicsit át is rendezték a verseny erőviszonyait… :) Az első csoport élén Dévai Péter végzett, másodikként Hőnich Márió jutott tovább. A következő csoport ütősre sikeredett az újaknak köszönhetően, Rubecs Péter rögtön mindhárom meccsét nagyon meggyőző játékkal nyerte meg, második pedig Simon Gábor lett. Gábor például annyira nem ismerte a helyi erőviszonyokat, hogy a szebbek kategóriába nevezett, de oda nem volt elég nevező, így beolvadtak a jobbakba. :) A harmadik csoport győztese Kocsó Sándor lett veretlenül, 3 győzelemmel, második pedig Dedics Zsigmond. Az utlsó csoportot Spergel Lajos nyerte meg 2 győzelemmel veretlenül, második Tóth Benjamin lett. Mondjuk az egymás elleni meccsük elég izgalmasra sikeredett, Lajos már 5/2-re vezetett, innen Benjamin visszajött még a meccsbe 5/6-ig, de Lajos nyert 9/6-ra.

Az első negyeddöntőt Dévai Péter 6/2-re nyerte Simon Gábor ellen, míg a második meccsen Kocsó Sándor nyert 6/1-re. A harmadik meccsen Dedics Miklós nyert 6/3-ra Spergel Lajos ellen, míg az utolsó meccset Rubecs Péter nyerte 6/1-re Hőnich Márió ellen.

Mindkét elődöntőn 6/1-es eredmény született, az elsőt Dévai Péter nyerte Kocsó Sándor ellen, a másikat pedig Rubecs Péter Dedics Zsigmond ellen.

A döntő nagyon izgalmas és változatos, küzdelmes meccset hozott. Rubecs Péter már 3/0-ra vezetett Dévai Péter ellen, onnan Dévai Peti visszajött 3/3-ra, majd vezetett is 4/3-ra, de végül Rubecs Péter is fordított és 6/4-re megnyerte a meccset és újoncként a versenyt is! Gratulálunk a győztesnek és dobogósoknak is! :)