2024-es év első győztese Hatala Balázs

2024.01.11
By

A 2024-es év nyitó versenéyre 18 játékos nevezett, 5 csoportban folytak a küzdelmek. Az első csoportot Jin Hansuk elég meggyőzően nyerte meg, mindösszesen 1 gamet veszítve. Második Kim Kevin lett, aki jó game aránya miatt tovább is jutott a főtáblára. A következő csoport győztese Tóth Ákos lett, miután nagy küzdelemben 7/5-re nyerni tudott Gönczi Sándor ellen is, aki így másodikként jutott tovább. A harmadik csoport élén Ugrai Roland végzett, ő pedig Tóth Benjaminnal játszott nagyon szoros 7/5-ös meccset, aki másodikként ugyan tovább jutott volna, de sajnos nem tudott tovább maradni. Majd legközelebb! A következő csoport 3 fős volt, és sajnos a 3. fő nem jelent meg, ennek okán a két másik játékos, a győztes Dévai Péter és a második Szatmári Bernát is továbbment a főtáblára. Az utolsó csoport is 3 fős volt, itt Hatala Balázs nyerte mindkét meccsét, így ő lett a győztes, másodikként Szatmári István is továbbjutott.

Az első negyeddöntő óriási meccset hozott, akár a döntő is lehett volna a színvonalát tekintve. Végig szoros volt, durva labdamenetekkel, rengeteg futással és végül csak 7/6-ra tudta meg Ugrai Roland Tóth Ákos ellen. A második meccsen Dévai Péter 6/2-re nyert Gönczi Sándor ellen. A harmadik meccs is nagyon szoros volt, jól tartotta magát végig a fiatal Szatmári Bernát, de végül Jin Hansuk  a rutinjával 7/5-re tudott nyerni. Az utolsó meccsen Hatala Balázs 6/0-ra nyert Szatmári István ellen.

Ez a nap nagyon sok jó meccset hozott, rengeteg szoros eredmény született, így volt ez a két elődöntővel is. Az első meccsen a már hetek óta sérüléssel is bajlódó, Dévai Péter, aki minden héten eljött így is, hatalmas csatában tudta csak megverni a szintén nagyon jól játszó, de picit többet hibázó Ugrai Rolandot 7/6-ra. A másik meccs is hasonlóan szoros és jó meccs volt, itt pedig Hatala Balázs nyert 7/5-e Jin Hansuk ellen. Azt hiszem mind a 4 elődöntős rendesen elfáradt, és mindent kiadott magából! Hatalmas gratula mindenkinek! :)

A döntőt végül Dévai Péter már nem merte bevállalni a sérülése további kockáztatásával és feladta a meccset, így Hatala Balázs játék nélkül ugyan, de teljesen megérdemelten nyerte a versenyt az egész napi jó játéka után. Gratulálunk! :)

417726685_872395764672252_5541714855952370177_n