Erdal Demirci és Dévai Péter a hétvége győztesei

2023.10.06
By

Az elmúlt hétvégén 5 csoportban 19-en versenyeztek, és mivel erős mezőny jött össze, 4-szeres ranglista pontokat lehetett szerezni. Az első csoport csak 3 fős volt, itt Dévai Péter 2 győzelemmel lett az első, második pedig S.Nagy Csaba volt. A következő csoport élén Soták  Tamás végzett, miután nagy csatákban megnyerte mindhárom meccsét. Oberding Vilmos ellen tie-breakben és Szabó Kristóffal is nagyon szorosban 7/5-re nyert. Második Oberding Vilmos lett, aki tovább is jutott a főtáblára. A harmadik csoport Gönczi Sándor nyerte veretlenül, 3 győzelemmel, a második helyen Konkoly Dávid jutott tovább. A következő csoport győztese Tolnai Zsolt volt szintén veretlenül, miután szoros küzdelemben 7/5-re nyert Kende Mátyás ellen is, aki így másodikként jutott tovább. Az utolsó csoportot pedig Erdal Demirci nyerte meg veretlenül, 3 sima győzelemmel, másodikként pedig Dr. Fazakas Beatrix jutott tovább.

Az első negyeddöntőt Dévai Péter 6/0-ra nyerte Dr. Fazakas Beatrix ellen. A második meccsen pedig Tolnai Zsolt tudott nyerni 6/3-ra Gönczi Sándor ellen. A harmadik meccset Erdal Demirci 6/0-ra meggyőzően hozta Kende Mátyás ellen. Az utolsó negyeddöntő viszont hatalmas csatát, szoros meccset hozott, melyet végül Oberding Vilmos csak tie-breakben tudott megnyerni Konkoly Dávid ellen.

Az első elődöntő hatalmas meccs lett, pedig Tolnai Zsolt már 4/1-re is vezetett Dévai Péter ellen, de Peti szokás szerint nem adta fel és visszajött a meccsbe, kiegyenlített, sőt végül tie-break következett. Ott viszont már nagyon simán 7/1-el behúzta az elődöntőt. A másik elődöntőt pedig Erdal Demirci simán hozta 6/0-ra Oberding Vilmos ellen is.

A döntőt Erdal Demirci és Dévai Péter végül nem játszották le, hanem megegyeztek egy megosztott első helyben. Gratulálunk az elsőknek és a dobogósoknak is! :)

385909084_818228983422264_4675152687787315500_n