Horváth Döme lett a szombati Grand Slam versenyünk győztese

2022.02.02
By

Elmúlt szombaton Grand Slam versenyünk volt az Australian Open árnyékában.. :) Ezúttal 8 csoportban küzdöttek a játékosok a kapható ötszörös ranglista pontokért. Az első csoportban Dévai Péter lett a győztes, igaz Bódog Zoli ellen csak nagyon nehezen kb. 1,5 óra játék után tudott csak nyerni 7/6-ra. A következő csoport élén Matécsa Zoltán végzett veretlenül, második Lanstiák Attila lett. A harmadik csoportot Kardos Dominik nyerte, három szoros győztes meccs után, második helyen Ötvös Zoltán végzett. A következő csoportban a fiatalság csapott össze.. :) Horváth Döme meggyőzően hozta mindegyik meccsét, így ő lett az első, megelőzve Borkovits Benedeket. Az ötödik csoportot Spánik Gábor nyerte meg, mindössze 1 gamet veszítve, mögötte Bicskei Bálint végzett. A következő csoport győztese a fiatal lányzó, Rekedt-Nagy Panni lett, aki a csoportban lévő férfiakat nullára verte, egyedül Bea tudott ellene 4 gamet szerezni, második Gönczi Sándor lett. A hetedik csoport győztese Dobozy Dávid lett veretlenül, Major Dávid előtt. És végül az utolsó csoportot Rekedt Zoltán nyerte 2 győzelemmel, Winkler Patrik előtt.

Az első negyeddöntőt Dévai Péter 6/2-re nyerte Rekedt-Nagy Panni ellen, ezzel megvédte a férfiak becsületét a versenyen a nap folyamán nagyon jól játszó Panni ellen.. A második meccsen Kardos Dominik óriási csatában, nagyon szorosban nyert 7/5-re Dobozy Dávid ellen. A harmadik meccs Rekedt Zoltán 6/0-ás győzelmét hozta Spánik Gábor ellen. Míg az utolsó meccsen Horváth Döme magabiztosan nyert 6/0-ra Matécsa Zoltán ellen.

Az első elődöntőben hatalmas meccset játszott Dévai Péter és Kardos Dominik egymással. Hosszú szoros játék volt, végül Dominik tudott nyerni tie-breakben. A másik ágon Horváth Döme jutott be Rekedt Zoltánnal szemben.

A döntőben továbbra is nagyszerűen játszott Horváth Döme és meggyőző 6/1-es győzelmet ért el Kardos Dominik ellen. Gratulálunk a győzeleméhez és a dobogósok eredményéhez is! :)

272903235_5117452561608454_7130157116790113221_n