Kovács Endre a hétvége győztese

2020.11.12
By

Az elmúlt hétvégén is sokan voltunk, 10 csoportban folyt a verseny a Poén és a Bikás teniszklubban. Az első csoportot Faragó Attila nyerte 3 győzelemmel, veretlenül. Második Bartha László lett miután óriási küzdelemben nyert Soltész Péter ellen, 4/0-ról majdnem elbukta a meccset, mert 6/5-re már Péter vezetett és végül tie-breakben mégis nyerni tudott László. A következő csoportot Ugrai Roland nyerte, habár az elsőn meccsén picit megremegett a léc.. Már 5/2-re vezetett a rutinos Pap Sanyi ellen, aztán Sanyi visszajött a meccsbe és megfordította az állást 6/5-re, Roland egyenlített. Tie-breakben Sanyi vezetett 3/1-re, 5/4-re is, de végül mégis Roland nyerte 7/5-re. A harmadik csoportot meggyőző játékkal, mindössze 1 gamet veszítve nyerte meg Kovács Endre, második Szelei István lett. A következő csoportot Csizy Dezső nyerte, veretlenül Gönczy Sándor előtt. Az utolsó csoport győztese Lengyel Márton lett 3 győzelemmel Dévai Péter ellen. Péter nagy harcban volt a 2. helyért Ilyés Ritával, miután már 3/1-re, 4/2-re majd 5/4-re is vezetett Rita, de innen megtudta fordítani a meccset és 7/5-re nyert Péter. A Bikáson az első csoportot Borkovits Benedek nyerte. A második csoportban nagy meccsek után Cserneczky Zsolt végzett az élen, 2-t is csak tie-breakben tudott megnyerni. Második a szintén jó formában játszó Papp Tamás lett. A következő csoport győztese Bodó Péter lett. A negyedik csoportot Dicső-Erdődi Balázs nyerte, miután mindhárom meccsén 6/1-re győzött, második helyen Hamar Ádám végzett. Aznutolsó csoportot  Matécsa Zoltán nyerte meg 3 győzelemmel, veretlenül Varga Oszkár előtt.

Volt 2 bejátszó meccs a főtáblára. Az első meccsen  Matécsa Zoltán nyert 6/2-re Borkovits Benedek ellen, míg a másik meccset Kovács Endre nyerte 6/2-re Ugrai Roland ellen.

A negyeddöntők első meccsét Bodó Péter nyerte meg 6/2-re Cserneczky Zsolt ellen. A második meccsen Dicső-Erdődi Balázs nyerte 6/1-re Matécsa Zoltán ellen. A harmadik meccsen Kovács Endre 6/1-re győzte le Lengyel Mártont, míg az utolsó meccsem nagy csatában Csizy Dezső nyert 6/3-ra Faragó Attila ellen.

Az első elődöntő szoros meccset, izgalmas játékot hozott, Dicső-Erdődi Balázs nyert 6/4-re Bodó Péter ellen. A második elődöntőt szintén nagyon izgalmas, színvonalas meccsen Kovács Endre nyerte 6/3-ra Csizy Dezső ellen.

A döntőt pedig a hetek óta nagyon jó formában játszó Kovács Endre nyerte meg 6/1-re Dicső-Erdődi Balázs ellen. Gratulálunk a dobogósoknak!!