Grand Slam bajnokok megosztva Thurzó Pál és Herbst Kornél

2018.09.12
By

Szombaton Grand Slam versenyünk volt a US Open szellemében lecsófőzéssel egybekötve.. :) A CSB-k árnyékában most mindössze 19-en versenyeztek 5 csoportban az ötszörös ranglista pontokért! Az első csoportot Kálmán Botond nyerte meg veretlenül 3 győzelemmel, mellette Katona Károly jutott még tovább a főtáblára. A következő csoportban Thurzó Pál mindössze 1 game-t veszítve lett első, innen Csermeczky Zsolt is továbbjutott. A harmadik csoportot Fehér Csaba nyerte meg és Király Zsolt jutott még tovább. Meglepetésre a múlt heti győztes Dorozsmai Gábor nem tudott továbbjutni a csoportból.. A következő csoportban Dévai Péter lett a csoportelső veretlenül három győzelemmel, miután óriási csatában sikerült nyernie Herbst Kornél ellen tie-breakben. De Kornél is tovább tudott jutni a legjobb 8 közé… Az utolsó csoport három fősre sikeredett, innen Molnár Kristóf lett a továbbjutó 2 győzelemmel.

A negyeddöntők első meccsét Thurzó Pál szintén nullára hozta le Katona Károly ellen, míg a következő meccs szorosabbra sikeredett… Csermeczky Zsolt csak nagy csatában, szoros meccsen tudta legyőzni Király Zsoltot 7/5-re. A harmadik meccs szintén szoros eredményt és nagy küzdelmet hozott..Dévai Péter most Fehér Csabát tudta legyőzni tie-breakben. Az utolsó meccs is hasonló eredményt és hasonló küzdelmet hozott! Herbst Kornél is csak 7/6-ra tudta legyőzni Molnár Kristófot.

Az első elődöntő már nagyobb harcra késztette Thurzó Pált, de végül 6/4-re sikerült legyőznie Csermeczky Zsoltot is. A másik elődöntő nem került lejátszásra, Dévai Péter feladta a meccset, így Herbst Kornél játék nélkül ugyan, de az egész napi játéka után teljesen megérdemelten került a döntőbe.. :)

A döntő sajnos elmaradt mivel Thurzó Pálnak még el kellett érnie a Kecskemétre tartó buszt, így a felek megállapodtak egy kettős győzelemben! :) Ez így nagyon fair volt… Gratulálunk a két Grand Slam győztesnek!!! :)