A hétvége dobogósai Markója Áron, Hunyadkürti Viktor, Pallós Attila és Policsányi Gyula

2017.11.07
By

Előre szeretném megjegyezni, hogy kifutottunk az időből a nagy létszámú érdeklődésnek köszönhetően… Mivel arra törekedtünk, hogy minden későn jelentkezőt (volt, aki aznap 12-kor jelentkezett.. ) engedjünk elindulni! Úgy gondolom, mint ahogy eddig máskor sem, most sem okozott ez különösebb gondot a játékosok 99%-ának, hiszen hozzánk leginkább azért jönnek az emberek, hogy sokat és jókat játszanak jó társaságban!!! :) Szóval az 1%, az egyik döntőbe jutott, Markója Áron sajnálattal nem fogadta ezt el, illetve kijelentette, hogy nem adja a nevét ahhoz, hogy 2 első helyezett legyen. Ezért szándékosan nem is fogalmazok majd így..

Nézzük a részleteket! Az első csoportban miután Horváth Péter 1,5 meccs után kiszállt a küzdelmekből, három nagyon hosszú, nagyon szoros meccset láthattunk. Méghozzá annyira, hogy ők húzták a legtovább a csoportmeccseket.. :) Végül Bernstein Oscar 2 tie-breakes győzelemmel első lett, Pallagi Attila pedig egy 6/1-es, majd 7/5-ös győzelemmel és 7/6-os vereséggel második. Mivel Oscarnak el kellett mennie, így helyette Attila került be a főtáblára. Ilyen meccsek után azért cseppet sem érdemtelenül! :) A második csoportban Éles János viszonylag sima meccseket játszott (persze neki 2 lány is jutott a csoportjába), így 3 győzelemmel, veretlenül jutott a legjobb 8 közé. A harmadik csoportban a régen nálunk járt Policsányi Gyula remek formában játszva végigverte az ellenfeleit és simán jutott tovább. A negyedik csoportban egy nálunk új versenyző, Hunyadkürti Viktor mutatta meg, hogy számolni kell vele a nap végén.. :) 3 sima győzelemmel, veretlenül jutott a főtáblára. Az ötödik csoportban csak 3-an voltak, így ők kilencest játszottak. Itt Szőke István megnyerte mindkét meccsét, nem bírt vele ma a ranglista vezető Bodó Péter sem. 9/7-re nyert ellene István,  aki így csoportelső lett és mehetett a főtáblára ő is.  A másik két csoport a Hauszman pályákon játszott. Itt az egyik csoportban Csizy Dezső lett az első, veretlenül. Őt azért kicsit megizzasztotta Hesz Pál, hiszen csak 7/5-re tudott nyerni ellene Dezső. Katona Károly nagyon megszenvedett ma Varga Boldizsár ellen, miután végül csak 7/6-ra tudott nyerni. A másik csoportban Markója Áron 3 győzelemmel lett első és Pap Sanyi 2 6/0-ás győzelmének köszönhetően legjobb másodikként tovább tudott jutni a 7 csoportelső mellett. Így ki is alakult a főtábla…

Az első negyeddöntő kiélezett meccset hozott, nagyon nagy küzdelem folyt a pályán, fej-fej mellett haladtak a játékosok. Végül tie-breakben Pallós Attila tudott nyerni Szőke István ellen. A második meccs sima 6/0-ás győzelmet hozott Hunyadkürti Viktor számára Pap Sanyi ellen. A következő meccs is nagy küzdelmet hozott! Policsányi Gyula továbbra is hozta jó formáját és 6/4-re tudott nyerni Éles János ellen. A negyeddöntők utolsó meccsén pedig Markója Áron Csizy Dezsőt győzte le 6/3-ra.

Az első elődöntőben Hunyadkürti Viktor már 3/0-ra is vezetett Pallós Attila ellen, aki azonban nem adta könnyen magát, nagyot küzdve visszajött még a meccsbe és végül csak 6/3-ra tudott nyerni Viktor. A másik elődöntőben pedig Markója Áron tudta megállítani Policsányi Gyula eddigi menetelését, hiszen Áron 6/2-re nyert Gyula ellen.

Így meg lett a két döntősünk Hunyadkürti Viktor és Markója Áron személyében… A verseny itt viszont sajnos véget, ahogy az elején is említettem.. :( Áron ragaszkodott a meccs későbbi időpontban lejátszásához, de ez már kettejük külön megállapodásán fog múlni..

Mindenesetre mi mind a négy dobogósnak nagyon gratulálunk az egész napi fantasztikus teljesítményükért és köszönet a türelmükért, hogy eddig is, legalább a döntőig el tudott menni a verseny!! :)

Szombaton újra várunk mindenkit, aki szeretne versenyezni!

23244007_1654232204597191_3225375886797403451_n