A Wimbledoni Grand Slam verseny győztese Erdős György és Dudics Júlia

2015.07.14
By

A Wimbledoni Grand Slam versenyünk szerencsére szép időben és sok résztvevővel zajlott!!! :) A jobbakban 20 fő küzdött 5 csoportban.

Az első csoport különösen kemény erősségűre sikeredett most, mivel a ranglista elejéről 3-an is itt szerepeltek… Ezt végül veretlenül Tóth Sanyi nyerte meg. Meglepetésként Bodó Péternek nem sikerült meccset nyernie, viszont Lanstiák Attilával nagyon hosszú, szoros meccsen maradt csak alul. Tóth Sanyi Kápolnási Norbival küzdött szintén ilyen szorosat.

A 2. csoportban 3-as körbeverés volt, melyből Katona Károly került ki győztesen, csoportelsőként. Dudás Péter szoros meccseket játszott Katona Károly és Márki Ferenc ellen is, de mégis 6/4-re vesztett ellenük.. Bartha László simán hozott 2 meccset, viszont Katona Károly ellen 6/0-ra megbotlott.. Katona Károlyt viszont Márki Ferenc tudta megverni.

A 3. csoportban a ranglistavezetőnk, Hronyecz János egyszer megbotlott, és habár 2 szoros meccset megnyert, még így is a tovább jutásába került… Ilyen már hetek óta nem fordult elő, hogy a csoportjából nem jutott volna tovább. Viszont itt szerepelt 2 új versenyző is, akik nagyon jó játékerőt képviseltek. Szintén 3-as körbeverés alakult ki, melyből Gombás Péter került ki győztesként, és mehetett tovább a 8 közé.

A 4. csoportban a régen látott, régi motoros Pap Sanyi tért vissza első versenyére, mivel sérülés miatt hosszabb kihagyása volt. És bizonyította, hogy azért nem felejtett el teniszezni a lábadozása alatt sem. Veretlenül mehetett a 8 közé.. :) Szép teljesítmény!

Az utolsó csoportban Erdős György nagyon simán jutott tovább 3 győzelemmel, még Damir Letica sem tudta megállítani őt, viszont Damir 2 nagy különbségű győzelmet aratott, így a legjobb 2-ként simán mehetett tovább.

A 8 között Tóth Sándor 6/1-re nyert Katona Károly ellen. Gombás Péter és Damir Letica meccse már nagyobb küzdelmet, szorosabb eredményt hozott, de az “új fiú” Gombás Péter 6/4-es győzelmével. Hamar Ádám kemény, határozott, erős ütéseit most nem bírta Lanstiák Attila, így Ádám nyert 6/2-re. Pap Sanyi menetelése itt viszont már megrekedt, 6/2-re kikapott az egyenletes teljesítményt nyújtó Erdős Györgytől. De abban biztosak vagyunk, hogy fogunk még róla hallani újra, még jobb eredményekkel is a közel jövőben, mint a régi szép időkben.. :) Ráadásul még a régi, jól megszokott 15-ösre húrozott ütőjét is lecserélte újra, kisebb fejűre és talán 22-esre húroztatta már.. :) Hiába, a változás szele őt is elérte!!! :D

Az első elődöntőn Tóth Sanyi nagyon megszenvedte a győzelmet Gombás Péter ellen, aki sajnos közben még be is görcsölt, úgy játszotta végig a meccset, nem adta fel az utolsó pillanatig.. Remek sportteljesítmény!!! Azt már sose tudjuk meg, hogy mi lett volna a verseny vége, ha nem görcsöl be.. de könnyen lehet, ő megy tovább a döntőbe és aztán bármi megtörténhet.. Persze a másik félnek, Tóth Sanyinak sem volt könnyű, hiszen sérült játékos ellen se egyszerű a játék… De megcsinálta, megnyerte 7/6-ra a meccset, és ez pedig az ő érdeme!! A másik elődöntőben kijött Erdős György rutinja a fiatal titán Hamar Ádám ellen 6/2-re nyert.

A döntőt, amit kb. 10-kor kezdtek a játékosok, a rutinos és talán kevésbé fáradt Erdős György megérdemelten nyerte 6/3-ra!

Mint ahogy azt utólag a döntősök is megjegyezték, sok minden múlik fejben is… Gyurinak az jutott eszébe meccs közben, hogy eddig mindig nyert Sanyi ellen.. Míg Sanyinak az, hogy még sose nyert Gyuri ellen.. :) Esetleg a következő meccsen Sanyi gondolj majd arra, hogy most megverhetem… talán sikerülni is fog.. De persze ez a kis szösszenet semmit nem vesz el Gyuri érdemeiből, hiszen egyenletes teljesítményével teljesen megérdemelten lett a Wimbledoni Slam győztese!!!! :)

A szebbeknél ezúttal 7 hölgy versenyző küzdött 2 csoportban. Erre a napra erős kis mezőny jött össze itt is… :) Dudics Juli már a csoportját is rendkívül meggyőző teljesítménnyel nyerte, míg Sarkadi Áginak azért küzdelmesebb meccsek jutottak. Először Gyimesi Katalinnal játszott egy nagyon küzdelmes, hosszú meccset, aki a 2. meccsét Balta Rózsa ellen már feladni kényszerül, mert begörcsölt. A csoport elsőségről döntő meccset Sarkadi Ági Balta Rózsával játszotta igen hosszan, nagyon szoros gamekkel, de végül most Áginak sikerült győznie 9/7-re. Így ő döntőzhetett Dudics Julival, aki itt is hozta a győzelmet a hihetetlen rutinjával a kissé már talán el is fáradt Ágival szemben. A harmadik helyért Balta Rózsa és Morhard Veronika játszott egy kemény, sokkal ütősebb férfias meccset, ahol Veronika maradt alul 6/3-al a tapasztalt, szintén rutinos Rózsa ellen.

Mindenkinek gratulálunk, és köszönjük a kitartást a kissé elhúzódó versenyen!!! :) Jövő hét szombaton ismét várunk mindenkit a Poén Teniszklubban jobbak és szebbek, illetve vasárnap délelőtt a Bikás Teniszpályán is a legjobbak versenyszámban…

11739615_999009570109409_73437680_n

11739604_998994500110916_566220983_n

 

11745337_789792364473316_3161754437235524149_n

11741945_999001270110239_371539022_n