Hogyan válasszuk ki a legjobb tenisztábort gyerekeknek?

2011.08.10
By

Mitől lesz kiemelkedő egy tenisztábor? Ez egy olyan kérdés, amiről szülők ezrei vitatkoznak ezen a nyáron is, hogy megtalálják a legjobb tenisztábort a fiúk vagy a lányuk számára.

Nem könnyű döntés, figyelembe véve, hogy a szülők nem csak a nehezen megkeresett pénzüket fektetik be, hanem a gyermekük idejét is, időt, amit esetleg egy jobb táborra is fordíthattak volna, ahol a gyerek talán megszerezte volna a szükséges képességeket ahhoz, hogy nagy játékossá váljon. Tisztelet minden ilyen szülőnek, akik időt és pénzt áldoznak arra ezen a nyáron, hogy megtalálják a legjobb tenisztábort a gyereküknek. Én megpróbálok segíteni azzal, hogy mit érzek a legfontosabb szempontoknak egy tenisztábor megítélésében.

Nem könnyű létrehozni egy jól működő, minőségi tenisztábort ezt mindenki tudja, aki volt vagy küldött gyerekeket kisebb csillagtáborba. Ezért én mindig előnyben részesítem azokat, melyek tapasztalattal rendelkeznek a működtetésben. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tapasztalat értékét, azt a tudást, amit a tábor éveken át szerzett, készülve arra, hogy egyre jobban megfeleljen a táborozók igényeinek.

A gyermeke azért megy táborba, hogy jobb teniszjátékos váljon belőle. A tábor alatt kapott oktatás szintje főleg 2 tényezőtől függ. Elsősorban a teniszoktatók képességétől és másodsorban a tanulók és tanárok arányától. Nagyon jó a táborban egy nagyszerű teniszoktató, de még sem lesz megfelelő az oktatás szintje, ha a gyermeke csak korlátozott mennyiségű oktatást kap. Ezért nagyon fontos olyan tábort választani, ahol nem csak szakképzett teniszoktatók vannak, de garantáltan kevés tanuló jut egy oktatóra.

Egy tenisztábor megítélésének utolsó fontos tényezője a teljes tenisz filozófia. Egy nagyszerű teniszjátékosnak nem csak fizikai tehetséggel, képességgel kell rendelkeznie, de szellemileg és erőnlétileg is felkészültnek kell lennie. Az a tábor, amely garantálja a táborozóknak a szellemi stratégiát és támadási tervet a teniszmeccsekre való felkészüléssel jó, de nem egészen megfelelő. Azok a táborok, ahol a táborozók valóságos mérkőzéseket játszanak és útmutatásokat kapnak a meccsek közben, az előbbieknél sokkal előnyösebbek, hiszen itt a tanulók nem csak végigcsinálják a gyakorlatokat, de élesben gyakorolják is a tanultakat.

Továbbá tartsa szem előtt azt is, hogy amíg a gyerek jól szórakozott addig a nyár is jól eltelt. A táborok, amelyek a tenisz mellett más tevékenységeket is ajánlanak, elterelik a gondolataikat a tanulásról és alternatívát nyújtanak további energia felszabadítására, és ez szintén egy nagyszerű dolog. Ha nem szeretné, hogy a gyermeke tenisz rajongóként utazzon el a táborba, és kiégve jöjjön haza, akkor ezt is vegye figyelembe, amikor kiválasztja a tenisztábor a fia vagy a lánya számára.

Íme egy tenisztábor ajánlat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *