Bési Olivér a hétvége bajnoka

2015.01.11
By

Ezen a héten a szokásos szombati versenyünk lebonyolítását a várható nagy szél miatt a Poén tenisz klub nem vállalta, így péntek délután s.o.s segítséget kértünk és kaptunk a Bikás domb pálya üzemeltetőjétől, hogy ne maradjunk most szombaton se versenyzés nélkül! Mivel elég sok jelentkező gyűlt össze szombat délre ( 21-en küzdöttek 4 pályán 5 csoportban) kicsit döcögősebben haladtak a csoport meccsek, és aki eljutott az elődöntőig, annak még 22 órakor is a toppon kellett lennie, ha meg akarta nyerni az adott meccsét illetve a versenyt! Köszönöm minden résztvevőnek a türelmét és kitartását! Úgy érzem mindenki nagyon jó kis meccseket játszott… De, ismét szeretnék mindenkit kérni, hogy időben jelentkezzen, ha jönni szeretne!!!! Ez jelentősen megkönnyítené a szervezők dolgát!
És most a meccsekről… :
Lett egy kemény 5 fős csoportunk, ahol egy új nevező fiatalember (Berczy Lajos) is részt vett. Látszott, hogy tanult játékos, aki nagyon erős ütésekkel és szervával rendelkezik. Ezt leginkább Halász Brigitta szenvedte el, mivel a 3. meccsére már nagyon belejött a játékba. Ha ezt a formát hozza és az elkövetkezendő versenyeinket is megtiszteli, hamar döntősként is megtekinthetjük!
Bési Olivér magabiztosan, csak 2 game-t veszítve nyerte a csoportját, sőt későbbiekben az egész versenyt is!
A többi csoportban sok szoros, kiegyensúlyozott meccs zajlott. Gönczi Sándor játszott nagyon nagy, szoros meccset Jin Hansuk ellen, 2-szer visszajött a meccsbe, és majdnem sikerült neki a győzelem. Szép volt! Jin ezen a napon kemény, szoros és hosszú meccseket játszott, csak Fucskó Krisztiánnal szemben maradt alul, aki ha nem görcsöl be az elődöntőben, akár a végső nyeretes is lehetett volna.. talán…
Bodó Péter a csoportjában szintén magabiztosan nyerte a meccseket, csak Katona Károly tudta megszorongatni, igaz ő is 5/2-nél kapott észbe, és mentette tie-break-re a meccset, ahol viszont már alul maradt. Szép teljesítmény volt azért így is… Ebben a csoportban játszott egy szintén most először megjelenő hölgy ( Morhardt Veronika) is. Szépen helytállt, jó meccseket játszott. Várjuk a következő versenyeinkre is!
Utolsó csoportunkban is hosszú és szoros meccseket játszottak a résztvevők, ahonnan végül is Hamar Ádám és Vágusz Csaba is tovább jutott.
A negyeddöntőket tekintve Hronyecz János és Bési Olivér simán 6/1-re hozta a meccsét, Fucskó Krisztián és Bodor Gergely 6/3-ra.
Mivel a csoportkörök hosszan elhúzódtak az elődöntőket és a döntőket 4 game-ig játszottuk ezen az estén. Sajnos volt 1-2 játékosnál húzódás miatti verseny feladás már a csoportkörökben is. Sőt az elődöntőben Fucskó Krisztián lábgörcs miatt adta fel a meccsét, amin már 3/2 –re is vezetett Hronyecz János ellen, akinek azért nem lett volna könnyű dolga ellene, ha tovább akar jutni. Krisztiánt várjuk vissza az elkövetkezendőekben, hogy ezt bizonyítsa is nekünk!! A másik ágon Bési Olivér itt is hozta az aznapi kiegyensúlyozott játékát és 4/2-re győzött Bodor Gergely ellen, aki szintén nagyon meggyőzően játszott az 5-ös csoportjában, és 3 győzelem mellett csak 1-szer kapott ki.
A döntőben, ami ezúttal elég későn, kb. 22-kor kezdődött, Bési Olivér volt még frissebb és összeszedettebb, és 3/0-ra elhúzott Hronyecz János ellen, aki itt már úgy döntött, hogy nem küzd tovább és feladja a meccset az ellenfele javára…
Természetesen minden dobogósnak külön elismerés jár az egész napi kitartásáért is!Szép volt fiúk-lányok! Gratulálok mindenkinek!

10921780_904529659557401_1719441545_n

    10922182_904529559557411_761454488_n