Felvidéki hazánkfia nyerte a Reneszánsz Kupát!

2014.01.27
By

 

 Ismét reneszánszukat élték a legjobbak!!

 

Azon persze lehet filozofálgatni, hogy ha néhány kedves határon túli magyar megtiszteli a versenyünket, akkor nemzetközi, vagy hazai rendezvényt tartottunk-e. Bevalljuk, a rendezők szívéhez közelebb áll az a megközelítés, miszerint ez egy magyar verseny volt. Minden esetre, egy dolog elvitathatatlan: A felvidéki fiúk természetes kedvességükkel, közvetlenségükkel és sportszerségükkel méltán vívták ki a versenyzők és nézők szeretetét.

A hétvégén harmadik állomását rendeztük meg a profi-amatőrként meghirdetett Reneszánsz Kupának. Örömmel tapasztaltuk, hogy amatőr körökben egyre többen ismerik fel annak konkrét hasznát, ha erős mezőnyben indulnak. Természetesen ennél fogva voltak sima, sőt zérós mérkőzések is. Ehhez azonban tegyük hozzá gyorsan, hogy mindenütt voltak és vannak kiütéses meccsek, még az Ausztrál-Openen is.

Nézzük viszont a nagy meccseket. A csoport mérkőzések közül kiemelkedik a Szomolányi László-Varga László mérkőzés. Előbbi régen résztvevője volt a verseny tenisznek, utóbbi viszont az amatőr klubteniszező tökéletes megtestesítője, aki konok rafináltsággal igyekszik a maga javára billenteni a labdameneteket. A mérkőzést végül tie breakban Szomolányi Laci nyerte, de az összecsapás végig nyílt volt és csak nüanszokon múlott, hogy elmaradt az amatőr győzelem.

Nyolc közé jutottak: Klement György, Lórántffy Péter, Pfiegel Ádám, Potách György, Tímár Dénes, Városi Ferenc, Feith Iván. A negyed döntő mérkőzései közül külön szót érdemel Városi Ferenc és Tímár Dénes összecsapása. Ferenc korosztályos versenyző, Dénes pedig az amatőr versenyzők élmezőnyének tagja. A két játékos igazi gladiátor küzdelmet vívott egymással, végig fej-fej mellett haladva próbáltak egymás fölé kerekedni. A mérkőzés Tímár Dénes tie-break győzelmével ért véget, habár a pályát körül álló nézők szívesebben alkalmaztak volna „foci megoldást”, azaz döntetlent! Bravo Fiúk!

A döntőbe Jutásért a Tímár Dénes-Pintér Gyula, ill. a Klement György-Pfiegel Ádám kvartett küzdött, amelyből a „Gy” betűsök kerültek ki győztesen. A döntőben az idősebb és kiismerhetetlenebb játékot felvonultató Klement Gyuri sima győzelmet aratott a fizikailag felőrlődött Pintér Gyula ellen.

Gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek!