Arn ismét a sírból hozta vissza a meccset

2011.05.13
By

Arn Gréta ismét példát mutatott küzdeni tudásból, ugyanis hatalmas csatában, két mérkőzéslabdát hárítva győzött 3:6, 7:6, 7:6-ra Jelena Vesznyina ellen (az első fordulóban Szvetlana Kuznyecovát ugyanilyen arányban verte meg) a Rómában zajló salakpályás tenisztorna női egyesének nyolcaddöntőjében.

Arn Gréta újra nagyszerűen küzdött, negyeddöntő lett a jutalma (Fotó: Action Images, archív)

 

Hirdetés

Egy orosz (Szvetlana Kuznyecova) és egy olasz (Alberta Brianti) legyőzése után újabb orosz játékos, Jelena Vesznyina várt Arn Grétára. A két teniszező most csapott össze egymással először.

Arn győzelme esetén a nyolc közé jutás mellett azt is elérhette, hogy – Szávay Ágnest megelőzve – a legmagasabban jegyzett magyar legyen a világranglistán. Nem kezdett rosszul, az első játszmában brékelőnnyel vezetett 2:1-re, ezután azonban sorozatban négy játék lett Vesznyináé, és 2:5-ről már nem volt visszaút.

Nem indult jól a második szett, hiszen Arn elvesztette az adogatását, és bár ez salakon, női meccsen nem feltétlenül jelent tragédiát, úgy tűnt, ez végzetes lehet. Szerencsére azonban nem így lett, Vesznyina hiába jutott el magabiztos játékkal 5:3-ig, itt fordult a kocka, és 6:5-nél már Arnnak voltak szettlabdái. Ezekkel ugyan nem tudott élni, ám a rövidítést viszonylag simán megnyerte, így majdnem kétórányi játék után jöhetett a döntő játszma.

Kuznyecova ellen – amikor négy meccslabdával nézett szembe sikeresen – 203 percig volt a pályán, és ezt elmondása szerint még a Brianti elleni találkozó után is érezte a lábában, így a fáradtsággal is meg kellett küzdenie. Ezzel, mármint a küzdeni tudással és az idegeivel nem volt problémája, hiszen előbb 1:3-ról, majd 3:5-ről jött vissza, két mérkőzéslabdát is hárítva, majd 5:6-nál is sikerrel szervált a mérkőzésben maradásért.

Déja vu érzése lehetett, hiszen Kuznyecova ellen is rövidítésben dőlt el a harmadik játszma. A kimenetel is hasonló volt, annyi különbséggel, hogy most nem 11–9-re, hanem 7–3-ra hozta a tie-breaket és ezzel a meccset – ezúttal 190 perc alatt.

Arn Gréta ellenfele a negyeddöntőben az Australian Openen az idén döntőt játszó kínai Li Na lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *