Zsolt Levente a Grand Slam verseny győztese

2024.02.01
By

A múlt hétvégi Grand Slam versenyünkön 16-an játszottak 4 csoportban, és nagyon színvonalas jó meccseket hozott, rengeteg szoros játszma és sok fordítás is volt a nap folyamán. Lássuk a részleteket! Az első csoportban Dévai Péter veretlenül, elsőként jutott tovább. A második helyért nagy küzdelem folyt, mely során körbeverés alakult ki. Fekete Domonkos 7:5-re nyert Gáldi Ákos ellen úgy, hogy Ákos már 5/4-re vezetett és meccslabdája is volt, de Domonkos megfordította a meccset. Ilyés Rita pedig Fekete Domonkos ellen nyert úgy, hogy végig vezetett, már 5/2 is volt, majd 5/5, és 6/6 után jöhetett a tie-break, amit végül Rita nyert meg 9/7-re. Gáldi Ákos pedig simán nyert ezúttal Ilyés Rita ellen 6/2-re. Így a game arányokat nézve Gáldi Ákos volt a legjobb, második helyen jutott tovább. A következő csoportban az első meccsen rögtön harakiri játék folyt Gönczi Sándor és Regős Péter között, végül a nagyon hosszúra sikeredett játszmát Péter nyerte meg 7/5-re. Viszont a 2 rutinos játékos mellett volt egy fiatal feltörekvő srác, Szatmári Bernát is, aki minden ellenfelét lejátszott a csoportban és veretelenül lett első, másodikként Regős Péter jutott tovább két győzelemmel. A harmadik csoport sem volt egyszerű! Itt Jin Hansuk és Bodó Péter játszott hatalmas meccset, melyet végül Péter tudott megnyerni tie-breakben. A másik 2 meccsét nyerte Péter, így ő lett a csoportelső. Ezután Jin simán kikapott a verseny másik fiatal játékosától, Zsolt Leventétől 6/1-re, aki ugyan kikapott Bodó Pétertől, de 2 győzelemmel, másodikként továbbjutott a főtáblára. Az utolsó csoportot veretlenül, 3 győzelemmel Kereskényi Péter nyerte meg, viszonylag egyértelműen. A második helyért itt is nagy volt a csata, Szatmári István és Zsolt Péter játszott nagyon szoros, küzdelmes meccset, melyet István tudott megnyerni végül nagy csatában tie-breakben, így ő lett a továbbjutó másodikként a főtáblára.

Az első negyeddöntőt Dévai Péter 6/2-re nyert Regős Péter ellen. A második meccsen pedig Zsolt Levente nyert 6/3-ra Kereskényi Péter ellen. A harmadik meccsen Szatmári István nem tudott mit kezdeni Bodó Péter játékával és 6/1-re nyert Péter. Az utolsó negyeddöntő megint nagyon izgalmas volt, az egész nap nagyon jól játszó Gáldi Ákos már 4/2-re vezetett a fiatal Szatmári Bernát ellen, aki viszont nem adta fel és meg tudta fordítani a meccset 6/4-re.

Az első elődöntő nem került lejátszásra, miután Dévai Péter nem játszott tovább, így ezúttal játék nélkül jutott a döntőbe Zsolt Levente. A másik meccset Bodó Péter nyerte 6/2-re Szatmári Bernát ellen, aki szintén nem találta az ellenszert Péter játéka ellen.

A döntő tulajdonképpen csoport meccs visszavágója volt, a fiatal Zsolt Levente és Bodó Péter játszott egymás ellen újra. A csoportban még Péter nyert, itt viszont Levente valahogy ráérzett mit is kellene játszani Péter ellen, meg persze kondiban is előnyére volt a kora is. De mindenesetre nagyon ügyes, okos és jó játékkal 6/2-re tudott nyerni ezúttal Péter ellen, így megnyerte a Grand Slam versenyt! :) Gratulálunk a győztesnek és a dobogósoknak is! :)

Szombaton ezúttal érdekes esemény is lesz a verseny mellett!

RS/Robin Soderling/Termékek Tesztnap és Fedettpályás Teniszverseny

Megismerhetitek a 2024-es RS tenisz és padel termékeket, melyeket a verseny helyszínén és ideje alatt nagyker áron vásárolhattok meg! Legújabb fejlesztésű teniszlabdák, grippek, húrok, rövidnadrágók, melegítők, padel ütők és labdák. www.teniszuto.hu

423133793_885131083398720_2333430305679000609_n