Benedek Zoltán a hétvége bajnoka

2023.09.07
By

Az elmúlt hétvégén 4 csoportban küzdöttek a játékosok, erős mezőny is gyűlt össze, de sajnos csak 14-en, mert volt 2 visszalépő is, így nem sokszorozódott a kapható ranglista pontok száma. Az első csoportban Házi Benedek nagyon meggyőzően, mindössze 2 gamet veszítve végzett az első helyen veretlenül. A második Oberding Vilmos lett 2 győzelemmel. A következő csoport élén Benedek Zoltán végzett 2 győzelemmel, veretlenül, másodikként Vörös Attila jutott még tovább. A harmadik csoportot Erdal Demirci nyerte meg veretlenül, miután hatalmas csatában Dévai Péter ellen 7/5-re tudott nyerni, Péter másodikként jutott így tovább. Az utolsó csoportban nagy meccsek voltak végig, és születtek nagyon szoros eredmények. Szatmári István mindhárom meccsét megnyerve első lett. A második helyért folyt a küzdelem igazából, melyet végül Kovács Zoltán nyert el, miután nagyon szoros meccsen 7/6-ra tudott nyerni Kudrjávcev Jenő ellen.

Az első negyeddöntőt Erdal Demirci meggyőzően 6/1-re nyert Vörös Attila ellen. A második meccsen Kovács Zoli is 6/1-re nyert a csoportban nagyon jól szereplő Házi Benedek ellen. A harmadik meccset Benedek Zoltán nyerte 6/2-re Dévai Péter ellen. Míg az utolsó meccsen pedig Szatmári István nyert 6/1-re Oberding Vilmos ellen.

Az első elődöntőt Erdal Demirci nyerte 6/1-re Kovács Zoli ellen, a másikat pedig Benedek Zoltán nyerte 6/2-re Szatmári István ellen.

Ezután következett a döntő, amit világítás miatt a kemény pályán tudtunk lejátszani. A hirtelen váltás nem látszott meg a játékon, sőt, óriási meccset játszott egymással Benedek Zoltán és Erdal Demirci. Végig fej-fej mellett haladtak, brutális labdamenetekkel megspékelve, sokat futva és kemény ütésekkel folyt a meccs. Aztán a végén egy picit Zoli felé billent a mérleg és 7/5-re nyerni tudott Erdal ellen. Mindenesetre nagyon nagyot játszott Zoli és megérdemelte a győzelmet a szintén nagyon jól játszó Erdal ellen. Gratulálunk mindkettőjüknek és a dobogósoknak is! :)

Következő szombaton US Open Grand Slam verseny lesz, ötszörös ranglista pontok szerezhetők.

372918291_802607484984414_2740190586312073631_n