Mészáros Bence a hétvége győztese

2023.08.16
By

Az elmúlt hétvégén a szép nyári idő újra kicsalogatta a versenyre a teniszezni vágyókat, sőt igen erősre is  sikeredett a mezőny, mivel a ranglista első 10 helyezettjéből 5 fő is megjelent. Így ezúttal 4x-es ranglista pontokért folyt a versenyzés, végül 4 csoportban 16 játékossal. Az első csoportot egy új jelentkező hölgy, Lőrincz Mónika nyerte meg veretlenül, 3 nagyon jó meccset játszva, a csoport kiemeltjét Oberding Vilmost 7:5-ra győzte le, aki így csak másodikként tudott továbbjutni a főtáblára. A következő csoportot a szintén új nevező,  Mészáros Bence nyerte meg, szintén 3 győzelemmel. Itt meg kell jegyezni, hogy egyedül Kovács Zoltán állt közel, hogy aznap megverje Bencét. Zoli már 5/2-re vezett, ahonnan meg tudta fordítani a meccset Bence és végül tie-breakben meg is nyerte. Kovács Zoli így másodikként jutott tovább a legjobb 8 közé. A harmadik csoportot Dévai Péter nyerte meg veretlenül, 3 győzelemmel. A második helyet eldöntő meccsen nagy csata folyt, itt Ilyés Rita 4/1-re vezetett Dennis ellen, innen tudott fordítani Dennis 5/4-re, de Rita sem adta fel, és végül ő is fordított, 7/5-re nyerte meg a meccset és ezáltal a továbbjutást is. Az utolsó csoportot Faragó Attila nyerte meg szintén 3 győzelemmel. És itt is óriási csata folyt az 1-2. helyet eldöntő meccsen, Faragó Attila csak nagy küzdelemben, szoros játékban tie-breakben tudta legyőzni Benedek Zoltán, így Zoli másodikként jutott a főtáblára.

Az első negyeddöntőben nagyon izgalmas és szoros meccsen tudott nyerni Benedek Zoltán 6/4-re Dévai Péter ellen. A második meccsen Faragó Attila meggyőző játékkal, 6/0-ra nyert Oberding Vilmos ellen. A harmadik meccsen Kovács Zoltán 6/1-re nyert Lőrincz Mónika ellen, melynek azért ára is volt, hiszen sajnos meghúzodott és nem tudta továbbfolytani a versenyt. Az utolsó meccsen pedig Mészáros Bence hibátlan játékkal nyert 6/0-ra Ilyés Rita ellen.

Az első elődöntő is jó meccset hozott, itt Benedek Zoltán 6/3-ra nyert Faragó Attila ellen. A másik elődöntő sajnos Kovács Zoltán már említett sérülése miatt nem került lejátszásra, Mészáros Bence játék nélkül került a döntőbe.

A döntőt az egész nap nagyon jól játszó, keveset hibázó Mészáros Bence 6/1-re nyerte meg Benedek Zoltán ellen. Gratulálunk a győztesnek és a dobogósoknak is! :)

367442746_791989922712837_5936960104001918482_n