Benedek Zoltán a hétvége győztese

2023.08.02
By

Az elmúlt hétvégén a nagy melegben 5 csoportban folytak a küzdelmek 17 versenyzővel. Mivel a ranglista elejéről is többen eljöttek, így háromszoros pontokat lehetett szerezni. Az első csoport élén Kovács Zoltán végzett veretelenül, 3 győzelemmel. A második Jakab Tamás lett, aki szintén továbbjutott a főtáblára. A következő csoportban hármas körbeverés alakult ki, Oberding Vilmos, Szigeti Zsolt és Hőnich Márió is 2-2 győzelemmel végzett. A gamek összessítése után a csoport első Hőnich Márió lett, és Oberding Vilmos pedig a második, Vilmos is továbbjutott a legjobb 8 közé. A harmadik csoportban minden meccs 9/7-re végződött, de csak 1 volt, aki 2 meccset is nyert, ő pedig dr. Fazakas Beatrix volt, aki óriási meccseket játszott, hatalmasat küzdött és így megérdemelten lett csoportelső. Második Szabó Péter lett, aki szintén tovább tudott jutni. A negyedik csoport győztese Benedek Zoltán lett veretlenül, 2 győzelemmel. Második Kiss Barnabás lett, ő most a rossz game aránya miatt nem tudott továbbjutni. Az utolsó csoport győztese pedig Piroska András lett, szintén veretelenül 2 nyert meccsel. Második Ilyés Rita lett, neki se volt elég a game aránya a továbbjutáshoz.

Az első negyeddöntőt Kovács Zoltán nyerte meg 6/2-re Szabó Péter ellen. A második meccsen pedig Benedek Zotlán nyert 6/3-ra Piroska András ellen. A harmadik meccs is 6/3 lett, itt dr. Fazakas Beatrix nyert Oberding Vilmos ellen. Az utolsó meccsen Jakab Tamás 6/0-ra nyert Hőnich Márió ellen.

Az első elődöntőt az utóbbi időben nagyon jól játszó Benedek Zoltán meggyőző játékkal nyerte meg 6/1 Kovács Zoltán ellen, aki hetek óta nem találja az ellenszert a fiatal játékos ellen, de biztos lesz még ez másképp is, hiszen próbálja kitalálni a megfelelő taktikát. A második elődöntőben dr. Fazakas Beatrix az egész napi fárasztó meccsei után, itt is nagyot küzdött és elég szoros meccsen 6/4-re maradt csak alul a szintén nagyon jól játszó Jakab Tamás ellen.

A döntőben aztán Benedek Zoltán folytatta az egész napi, sőt hetek óta tartó jó játékát és 6/2-re nyert Jakab Tamás ellen. Gratulálunk a győztesnek és a dobogósoknak is! :)

358093723_784444430134053_5332595321885069613_n