Dévai Péter és Matécsa Zoltán a megosztott elsők a szombati versenyen

2022.11.10
By

Az elmúlt hétvégén szép számmal voltak a versenyezni vágyók, és néhány régen látott arc is újra előkerült.. :) Ráadásul a ranglista elejéről is többek itt voltak, így 3-szoros pontokért folyt a küzdelem. 5 csoportban 20 fő kezdett neki a veresenynek, ezúttal a csoportelsők mellett a legjobb 3 második is továbbjutott. Az első csoportot Ivan Stefanovic nyerte meg 3 győzelemmel, második Lászlófi Róbert lett, aki végül tovább is tudott jutni a főtáblára. A következő csoport élén Bodó Péter végzett veretlenül, megelőzve Kiss Barnabást, akinek végül nem volt elég a game aránya a továbbjutásra. A harmadik csoportot Tóth Ákos nyerte meg veretlenül, megelőzve Király Zsoltot, ő szintén lemaradt a továbbjutásról. A követekező csoport győztese végül Szabó Péter lett, habár 2x is rezgett a léc nála, mert az első meccsén Bradács Zoltánt és az utolsón pedig Ilyés Ritát is csak tie-breakben, kemény meccseken tudta legyőzni. Másodikként Bradács Zoltán jutott tovább még a főtáblára. Az utolsó csoportba került szerencsétlenül a 2 első kiemelt is.  Dévai Péter és Matécsa Zoltán a csoportdöntőben nagy meccsen küzdöttek egymással, már akkor is azt gondoltuk, hogy döntőbe illő… végül itt Péter 7/5-re nyert Zoltán ellen. Így Péter csoportelsőként, Zoltán pedig másodikként jutott tovább a főtáblára.

Hosszú idő után elősször volt értelme 8-as főtáblát is indítani. Az első negyeddöntőben Matécsa Zoltán 6/3-ra nyert Szabó Péter ellen, míg a második meccsen Bradács Zoltán 6/0 győzött Ivan Stefanovic ellen. A harmadik meccs győztese Bodó Péter lett, miután 6/2-re nyert Tóth Ákos ellen. Az utolsó mecccsen Dévai Péter 6/2-re nyert Lászlófi Róbert ellen.

Az első elődöntőt Matécsa Zoltán nyerte meg 6/4-re Bradács Zoltán ellen, míg a másik elődöntőt pedig Dévai Péter nyerte szintén 6/4-re Bodó Péter ellen.

A döntőt pedig Dévai Péter és Matécsa Zoltán játszotta volna.. ahogy a csoportmeccseknél is írtam, az a meccs már döntőbe illő volt. Ezúttal a srácok úgy döntöttek, hogy nem küzdenek meg újra egymással, inkább a megosztott első helyet választották. Gratulálunk az elsőknek és a harmadikoknak is! :)

313371947_5915740545112981_4091079407940609018_n