Dévai Péter a szombati győztes

2021.12.01
By

Az elmúlt szombaton 7 csoportban küzdöttek a játékosok a négyszeres ranglista pontokért. A hét csoport első mellett a legjobb csoport második juthatott még tovább. Nézzük a részleteket. Az első csoportot  Faragó Attila nyerte meg veretlenül, 3 győzelemmel, második helyen körbeverés után Horváth Botond végzett. A következő csoport győztese Dévai Péter lett szintén veretlenül, dr. Fazakas Beatrix előtt, miután 6/4-re tudott nyerni az egymás elleni döntő meccsükön. A harmadik csoport győztese Cserneczky Zsolt lett három győzelemmel, második helyen Winkler Patrik végzett. A negyedik csoportot Benedek Zoltán nyerte meg, miután Borkovits Benedek az utolsó meccsét már nem játszotta le.. A következő csoport győztese Varga Boldizsár lett veretlenül, 3 győzelemmel, második helyen Mihók Balázs végzett. A hatodik csoport élén Gönczi Sándor végzett 3 győzelemmel, Ilyés Rita előtt. Az utolsó csoportot Lanstiák Attila nyerte meg veretlenül, miután Oberding Vilmos ellen is nyert 7/5-re, így Vilmos lett a második és egyben legjobb csoport második is lett, így ő jutott tovább a főtáblára.

Az első negyeddöntőben Faragó Attila nyert 6/2-re Oberding Vilmos ellen. A második meccs győztese Benedek Zoltán lett, 6/1-re nyert Gönczi Sándor ellen. A harmadik meccsen Varga Boldizsár nyert Cserneczky Zsolt ellen 6/1-re. Az utolsó meccs Dévai Péter 6/2-es győzelmét hozta Lanstiák Attila ellen.

A két elődöntő nagyon izgalmas, jó meccseket hozott! Mind a négyen nagyon küzdöttek, és hasonlóan szoros eredmények születtek. Benedek Zoltán 6/4-re nyert Faragó Attila ellen, és Dévai Péter is pont ennyire nyert Varga Boldizsár ellen. Attila már 4/2-re is vezetett Zoli ellen, aki onnan tudott egyenlíteni és megfordítani a meccset. Péter pedig 5/2-re vezetett Boldizsár ellen, aki még 5/4-ig visszajött a meccsbe, de végül nem tudta megfordítani az eredményt.

A döntőt Dévai Péter és Benedek Zoltán játszotta. Nagyon szuper kis meccset játszottak, szoros és látványos labdamenetek voltak, rendesen megdolgoztatták egymást. Sajnos 5/5-ös állásnál Benedek Zoltán, annyira begörcsölt, hogy nem tudta továbbfolytatni a meccset és feladni kényszerült a játékot, így Dévai Péter lett a győztes. Nem mondom, hogy érdemtelenül, de azért kíváncsi lettem volna, mi lestt volna az eredmény, ha bírja végig.. :) Mindkettőjüknek jár a nagy gratuláció!! És természetesen a további dobogósoknak is! :)

261439792_4878275055526207_398166510591239165_n