Besser Ferenc a hétvégi MTSZ 1000-es verseny győztese

2021.11.11
By

Az elmúlt hétvégén, az utolsó pillanatban, csütörtök este derült ki, hogy MTSZ 1000-es versenyt szervezünk újra. Hirtelen óriási lett az érdeklődés is rá, így szombaton végül 12 db 3 fős csoportban indultak meg a küzdelmek. A csoport meccsek után pedig 16-os főtáblára lehetett továbbjutni a csoportelsőknek, az első 4 kiemelt pedig erőnyerőként rögtön a 8 között volt. Nézzük kik nyerték a csoportokat! Első csoport győztese Besser Ferenc lett 2 győzelemmel, a második csoportot Veres István nyerte meg szintén veretlenül, míg a harmadik csoport élén Kováts Zsolt végzett game veszteség nélkül. A negyedik csoport győztese Szemerédi György lett 2 győzelemmel. Az ötödik csoportot Őri Ádám nyerte meg veretlenül, igaz a második meccsén Varga Zoltán eléggé megnehezítette a dolgát, csak tie-breakben tudott nyerni végül. A hatodik csoportot Czuppon Péter nyerte meg, de ő nem vállalta a további játékot, átadva a helyét a második Hajós Attila számára. A hetedik győztes Dévai Péter lett 2 győzelemmel, a nyolcadik csoport nyertese Cserneczky Zsolt volt veretlenül. A kilencedik csoport élén Dicső-Erdődi Balázs végzett, neki is nagyot kellett küzdenie a továbbjutásért Matécsa Zoltán ellen, nagy meccsben 9/7-re tudott nyerni. A tizedik csoport győztese Oberding Vilmos volt veretlenül. A tizenegyedik csoport győztese Bradács Zoltán lett sajnos csak 1 meccs után, mert a 3. játékos Faragó Attila nem tudott végül megérkezni a versenyre. A tizenkettedik, utolsó csoport élén Oláh Miklós végzett 2 győzelemmel.

A 16-os tábla 4 kiemeltje Besser Ferenc, Veres István, Kováts Zsolt és Szemerédi György volt. A többieket besorsoltuk a táblába és a következő eredmények születtek. Cserneczky Zsolt 9/4-re nyert Oberding Vilmos ellen, Őri Ádám 9/3-ra nyert Oláh Miklós ellen, Hajós Attila 9/3-ra nyert Dicső-Erdődi Balázs ellen, és Dévai Péter pedig Bradács Zoltán ellen nyert 9/2-re.

A 8-as tábla meccsei a következők voltak. Besser Ferenc 9/0-ra nyert Cserneczky Zsolt ellen, Őri Ádám már jócskán belenyúlva a késő estébe, 9/5-re Szemerédi György ellen. Hajós Attila játék nélkül jutott tovább Kováts Zsolt ellenében, és Veres István 9/2-re nyert Dévai Péter ellen.

Az elődöntőket másnap, vasárnap 11-kor játszották a Poén teniszklubban. Az első meccsen Besser Ferenc 9/1-re nyert Őri Ádám ellen, míg a másik meccsen pedig Veres István nyert 9/1-re Hajós Attila ellen.

És végül a nap 3. meccse, a döntő is 9/1-re végződött, itt Besser Ferenc nyert ennyire Veres István ellen. Gratulálunk a győztesnek az újabb MTSZ 1000-es győzelméhez és a dobogósoknak is az elért eredményekért. :)

Szombaton újra normál Teniszpartneres verseny lesz, gyertek nyugodtan, kevésbé erős mezőny várható! :D

254506790_3074805232843047_2859946839795119491_n