Dévai Péter a szezon utolsó szabadtéri versenyének győztese

2021.10.06
By

Az utolsó szabadtéri versenyünkön 18-an versenyeztek 5 csoportban, viszont a ranglista elejéről is sokan jöttek, így háromszoros ranglista pontokat lehetett szerezni. Az első csoportban Oláh Miklós lett a győztes, veretlenül Major Dávid előtt. A következő csoport nyertese Pap Sanyi lett Juhász Olivér előtt. A harmadik csoportot Borkovits Benedek nyerte meg, mindössze 1 gamet veszítve, második Holovács Márk lett. A negyedik csoport élén Alexej Liszin végzett, megelőzve Kovács Vincét. Az utolsó csoport győztese Varga Oszkár lett, Dévai Péter előtt, miután 5/1-es vezetés után még feljött 5/3-ra Péter, de végül 6/3-ra tudott nyerni Oszi.

A továbbjutásoknál a főtábla kialakításánál volt egy kis kavar, hiszen többen feladták a további játék lehetőségét. Pap Sanyi helyett így Juhász Olivér ment tovább elsőként és Varga Oszkár se játszott tovább, helyette Dévai Péter lépett tovább. Nézzük a negyeddöntők eredményeit.

Az első negyeddöntőt Dévai Péter nyerte meg 6/1-re Juhász Olivér ellen. A következő meccs az eleje után nem várt izgalmakat hozott, Dávid már 5/1-re vezetett, ahonnan még visszajött a meccsbe Márk 5/4-ig, majd végül Dávid 6/4-re tudott nyerni. A harmadik meccs győztese Alexej Liszin lett, 6/1-re nyert Borkovits Benedek ellen. Az utolsó meccset Oláh Miklós nyerte 6/3-ra Kovács Vince ellen.

Az első elődöntő izgalmas labdameneteket hozott, de végül Dévai Péter 6/3-ra nyerni tudott Majer Dávid ellen. A második elődöntő nagyon kemény csata, jó hosszú meccs volt Oláh Miklós és Alexej Liszin között, mellettük kb. 2 meccs is lement. Fej-fej mellett mentek végig, izgalmas labdamenetekkel, hihetetlen labdaelérésekkel és ütésekkel folyt a játék. A meccs vége azonban Alexejé lett, 7/5-re sikerült legyőznie Miklóst.

A döntő végül egy szuper tie-breakben lett lejátszva, így állapodott meg a 2 játékos. Azt pedig Dévai Péter meggyőzően 10/5-re tudta megnyerni! Gratulálunk a győztesnek és a dobogósoknak! :)

Következő szombaton már fedett pályán várjuk a nevezőket!

244201184_4701139029906478_7052619651464524885_n