Alexej Liszin és Hamar Ádám a hétvége megosztott győztesei

2021.05.25
By

Szerencsénk volt a szombati nappal, hogy megúsztuk az esőt, végigjátszhatták a nevezők az egész napot. Először is köszönöm mindenkinek a türelmét! A Poén pályáinak felújítása miatt kissé nehézkes volt, többet kellett várakozni, de a végén mindenkitől az jött vissza, hogy jól érezte magát! :) Ezúttal 7 csoportban folyt a küzdelem 27 fővel, így az elsők és a legjobb csoportmásodik tudott továbbjutni a főtáblára. Nézzük a részleteket…  Az első csoportot Alexej Liszin nyerte veretlenül Kende Mátyás előtt. A második csoportból sérülés és körbeverés után “lucky loser”-ként Huba Márton jutott tovább. A következő csoportot Kerekes Péter nyerte meg veretlenül 3 győzelemmel, második pedig Bodnár Balázs lett. A negyedik csoport csak 3 fős lett végül, itt Hamar Ádám lett az első 2 győzelemmel Farkas Ádám előtt. A következő csoport élén dr. Fazakas Beatrix végzett Csocsán Benedek előtt. A következő csoportot Tárai György nyerte meg veretlenül, viszont neki el kellett mennie idő előtt, így átadta a továbbjutás lehetőségét a második helyezettnek. A másik 3 versenyző között viszont körbeverés volt, amiből Benedek-Fazakas Beatrix jött ki a legjobban, így ő jutott tovább a főtáblára. Az utolsó csoportot pedig Melis György nyerte meg 3 győzelemmel, Daniele Barone előtt. A napra jellemzően, persze, hogy a legjobb második helyezettet is két azonos game aránnyal rendelkező köztt kellett eldönteni egy tizes tie-break segítégével Daniele Barone és Csocsán Benedek között, melyet Daniele nyert meg, így ő jutott a főtáblára.

A negyeddöntők első meccsét Alexej Liszin nyerte meg 6/2-re Daniele Barone ellen, míg a második meccs győztese Kerekes Péter lett, ő Huba Márton ellen nyert 6/4-re. A harmadik meccs Hamar Ádám 6/1-es győzelmét hozta Melis György ellen. Az utolsó negyeddöntő pedig családi versengés volt anya és lánya között, melyet végül dr. Fazakas Beatrix nyert meg 6/3-ra a lánya, Benedek-Fazakas Beatrix ellen. Mindenképpen dícsérendő a kisebbik Beatrix teljesítménye, szépen helytállt az erősebb mezőnyben, miután a szebbek kategória nem indult el.

Az első elődöntő hatalmas meccset hozott Alexej Liszin és Kerekes Péter között, igazi döntőbe illőtt… Az elején úgy tűnt sima lesz, Alexej már 5/2-re is vezetett.. majd Péter magára talált és kiegyenlített. Ekkor már látszott, hogy mindketten nagyon fáradtak, néha alig bírtak futni a labdáért, de továbbra is nagyon küzdöttek mindketten. Végül újra Alexej tudott felülkerekedni és 7/5-re megnyerte a meccset. A másik elődöntő is szuper, változatos meccset hozott dr. Fazakas Beatrix és Hamar Ádám között. Itt is nagyon hosszú labdamenetek és küzdelem folyt, Bea szinte a lehetetlent is visszaadta mindig, de végül nagy nehezen tie-breakben tudott nyerni Ádám.

A hosszúra nyúlt nap végén a két döntős Alexej Liszin és Hamar Ádám úgy döntöttek, hogy nem halasztják el a döntőt másnapra, hanem megosztott elsők lesznek. Gratulálunk mindkettejüknek, sőt a harmadik helyezetteknek is, mindenki nagyot játszott ezen a napon! :)

Ui. Külön örültünk és gratulálunk az újonnan hozzánk ellátogató fiatal csipet-csapatnak, ügyesek voltak nagyon. :)

188809658_4301133749907010_1543632680164417556_n