Varga Oszkár a hétvége győztese

2021.05.10
By

Végre gyönyörű napsütéses időben zajlott a verseny! Csapatbajnokik ellenére is összejött 24 fő, akik 6 csoportban küzdöttek. Az első csoport győztese Jakab Tamás lett meggyőző játékkal és 3 győzelemmel Farkas Ádám előtt. Ádám megküzdött a második helyért, mivel nagyon szoros meccset játszottak Major Dáviddal, és végül az ővé lett a győzelem. A második csoport Oláh Miklós végzett az első helyen szintén 3 győzelemmel Kende Mátyás előtt. A következő csoport Dobozy Dávid lett, miután óriási küzdelemben, egy nagyon izgalmas meccsen 7/6-ra legyőzte Alexej Liszint. Alexej legjobb csoportmásodikként szintén továbbjutott a főtáblára. A negyedik csoportot Csányi Dávid nyerte meg nagyon meggyőző játékkal. Azzal kezdte, hogy az első meccsén rögtön a  csoport kiemeltjét Regős Pétert verte meg 6/1-re.. Dávid játéka nagyon sokat fejlődött az elmúlt hetekben, hiszen nemrég még a szebbek kategóriban indult, most viszont csoportelsőként jutott tovább a főtáblára. Péter csoportmásodikként most nem tudott továbbjutni, kevés volt a game aránya. A következő csoport győztese a nagyon jó formában játszó Varga Oszkár lett veretlenül. Még a második helyen végző és szintén továbbjutó Jin Hansukot is 6/2-re győzte le! Az utolsó csoportban Dévai Péter 2 nyert meccs és elsőség után feladta a további játékot, így Melis György juthatott volna tovább másodikként, viszont ő se játszott tovább, így szerencsés vesztesként Fülöp Attila jutott be a főtáblára.

A negyeddöntők első meccsén Alexej Liszin 6/2-re nyert Csányi Dávid ellen, míg a második meccsen Varga Oszkár győzött 6/3-ra Dobozy Dávid ellen. A harmadik meccs hatalmasra sikeredett.. Jakab Tamás már 5/2-re vezetett Jin Hansuk ellen, azt gondoltuk laikus nézők, hogy hamarosan vége is lesz. De Jin nem így gondolta, óriásit küzdött és meg tudta fordítani az izgalmas meccset 7/6-ra. Az utolsó negyeddöntőt pedig Oláh Miklós nyerte meg 6/2-re Fülöp Attila ellen.

Az első elődöntőt a továbbra is nagyon jó formában játszó Varga Oszkár nyerte meg 6/2-re Alexej Liszin ellen. Alexejnek a mai napon nem talált Oszi játékára ellenszert. A másik elődöntőt Jin Hansuk sajnos feladta, lehet elfáradt a Tamás elleni nagy meccsen.. Így Oláh Miklós játék nélkül jutott a döntőbe.

A döntő viszont most kivételesen átkerült vasárnapra. Mondhatjuk, hogy Varga Oszkárnak sikerült átmenteni a szombati játékát és Oláh Miklóst is legyőzte 6/2-re. Gratulálunk, nagyon egyenletes és jó teljesítményt tett le ezúttal az asztalra! Csak így tovább! :) És persze minden dobogósnak jár a gratuláció!

184675883_4259807227372996_4917128326806635621_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Varga Oszkár
Oláh Miklós
Alexej Liszin és Jin Hansuk