Dévai Péter a hétvége győztese

2020.10.21
By

Az elmúlt hétvégén csúcsot döntöttünk, 13 csoportban 47 nevező játszott. :) Nézzük a részleteket.. Az első csoport rögtön nagy csatával indult. Ilyés Rita már 4/2, 5/3 vezetett Soltész Péter ellen, majd Péter fordított 6/5-re, itt Rita harcolta ki a tie-breaket, ahol Péter 6/3-ra vezetett, majd 7/6-ra is, ahonnan viszont Rita megfordította a meccset és 9/7-es tie-beakkel nyert. Ezután másik 2 meccsét is megnyerve a csoport győztese Ilyés Rita lett. A második helyen Soltész Péter végzett, miután a következő két meccsét meggyőzően nyerte. A következő csoport győztese Rácz László lett veretlenül, 3 egyértelmű győzelemmel, második helyen pedig Oberding Vilmos végzett. A harmadik csoport győztese Dévai Péter lett, miután minden meccsét 6/1-re nyerte. A második körbeverés után Fejes Zsuzsanna lett. A negyedik csoportot Berényi Sándor nyerte, miután nagy csatában, szoros meccsen 7/6-ra nyert Szelei István ellen. A következő csoport késői kezdők voltak, jó későn is derült ki a továbbjutó.. Guruz Fanni és Faragó Attila óriási meccset játszott egymással! Fanni vezetett 5/2, 8/5-re is, ahol Attila nem adta még fel és visszaküzdötte magát a meccsbe! Végül Fanni csak 10/8-as tie-breakkel tudott nyerni. Jó kis meccs volt! :) A hatodik csoportot Dicső-Erdődi Balázs nyerte meg, miután mindkét meccsét megnyerte.. az egyik sima volt, a másik viszont elég szorosra sikeredett, csak 7/5-re tudott nyerni. A többi csoport a Bikás pályán játszott. A hetedik csoport élén Liszin Alexej nyerte veretlenül, 3 győzelemmel Alex Shneyderman előtt. A következő csoport győztese Piroska András lett, miután 2 meccsét is nagy küzdelemben, 7/6-ra nyerte egy könnyebb győzelem mellett. A második Kardos Dominik lett. A kilencedik csoport élén Antal László végzett szintén veretlenül, 3 győzelemmel. A következő csoportot Oláh Miklós nyerte veretlenül, Regős Péter előtt. A tizeneggyedik csoport győztese Bodó Péter lett Borkovits Benedek előtt. A következő csoportból Farkas Balázs jutott tovább. A tizenharmadik, utolsó csoportot pedig Pap Sanyi nyerte meg veretlenül.

Volt 4 bejátszó meccs a legjobb 8 közé. Az első meccsen Antal László nyert 6/2-re Piroska András ellen. A második meccsen Farkas Balázs 6/2-re Liszin Alexej ellen. A harmadik meccsen Dévai Péter 6/0-ra nyert Ilyés Rita ellen. Az utolsó meccsen pedig Berényi Sándor 6/2-re nyert Rácz László ellen.

Ezek után kialakult a főtábla! :) Az első negyeddöntőben Antal László egy szoros, változatos meccsen nyert 7/5-re Pap Sanyi ellen. A második meccsen Farkas Balázs 6/2-re győzte le Guruz Fanni ellen. A harmadik negyeddöntőt Dicső-Erdődi Balázs nyerte 6/3-ra Bodó Péter ellen. Az utolsó negyeddöntőt pedig Dévai Péter nyerte Berényi Sándor ellen 6/0-ra.

Az első elődöntőből játék nélkül jutott tovább Antal László, míg a másik egy nagyon küzdelmes, ki-ki meccset hozott. Dévai Péter 7/6-ra tudta legyőzni Dicső-Erdődi Balázst.

A nap végén a döntő is egy tie-breakes meccset hozott, Dévai Péter újabb nagy csatában nyert 7/6-ra Antal László ellen. Hosszú nap volt Péter számára, aki végig egyenletes teljesítményt nyújtva behúzta a versenyt, ami végül 4-szeres ranglista pontokért folyt. Gratulálunk minden dobogósnak!! :)

122013205_3687924547894603_6561153056531168702_n